iOS 14.5 yayınlandı, işte yeni özellikler - Haberler - indir.com

iOS 14.5 yayınlandı, işte yeni özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-21 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple, resmi olarak iOS 14.5 Release Candidate sürümünü düzenlediği bir lansman ile yayınladı. Beta sürümleri ile test sürecini tamamlayan iOS 14.5, önümüzdeki hafta itibariyle herkes için kullanıma açılacak. Şirket, 14.5 sürümü ile beraber kullanıcılara Apple Watch cihazı üzerinden telefon kilidini açma özelliği dahil olmak üzere çeşitli yenilikler sunuyor. Gelen yeniliklere bakacak olursak kullanıcılar artık maskeleri varken “Apple Watch ile Kilit Açma” özelliği ile daha kolay bir şekilde ekran kilidini açabilecekler. Ayrıca yeni güncelleme ile PlayStation 5 DualSense ve Xbox Series X denetleyicileri, iOS 14.5 ile iPhone ve iPad üzerinde destekleniyor olacak.

iOS 14.5 RC ile gelen özellikler

Ramazan ayında indirebileceğiniz iOS ve Android uygulamalarRamazan ayında indirebileceğiniz iOS ve Android uygulamalar
  • Yeni güncelleme ile beraber iPhone 12 modellerinde yer alan çift SIM modunda 5G desteği getiriliyor. Bu sayede birden fazla hat kullanıyorsanız artık ikisi de 5G hızında bağlanabilecek. Bu zamana kadar çift SIM modu LTE ağları ile sınırlı kalmıştı.
  • Watch OS 7.4 ile iOS ve iPadOS 14.5, Apple Fitness için AirPlay 2 desteği gelirken, bu sayede Apple Fitness aboneleri bir iPhone veya iPad cihazı üzerinden antreman başlatabilir ve uyumlu bir akıllı TV yada set üstü kutuda AirPlay ile oynatabilir.
  • iOS 14.5 ile beraber widget özelliğinde geliştirmeler yapıldı ve yenilikler sunuldu.
  • iOS 14.5, yol tarifi alırken Haritalar’da bir rota esnasında kazaları, tehlikeleri ve hız kontrollerini bildirmek için Waze benzeri bir kitle kaynak özelliği içerecek.
  • iOS ve iPadOS 14.5, Siri ile müzik hizmeti seçebileceksiniz. Yeni Apple Music yerine Spotify tercih ederseniz tüm Siri şarkı talepleri Siri isteklerinin sonuna Spotify’da eklemenize gerek kalmadan uygulama üzerinden açılabilecek.
  • Siri artık varsayılan kadın sesine sahip olmayacak. İki yeni seçenek eklendi ve iOS 14.5 beta sürümünde bazı yeni emoji karakterleri de ekleniyor.



iOS konum servisleri nasıl gizlenir?iOS konum servisleri nasıl gizlenir?
Xbox Cloud şimdi iOS ve PC platformlarında!Xbox Cloud şimdi iOS ve PC platformlarında!

PAYLAŞ