iOS 14.5 sürümü bir çok özellikle kullanıcılara sunuldu - Haberler - indir.com

iOS 14.5 sürümü bir çok özellikle kullanıcılara sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-27 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, iOS ve iPadOS işletim sistemlerinin yeni ara güncellemeleri sunuldu. Heyecanla beklenen iOS 14.5 ve iPadOS 14.5 ile iPhone ve iPad’lere yeni özellikler sunuldu. Bunların ilki ise Apple Watch ve iPhone akıllı cihazların ekran kilidi açma, uygulama izleme şeffaflığı ve yeni Siri sesleri dikkat çekti.

iOS 14.5 çeşitli yenilikler getiriyor

Uygulama İzleme Şeffaflığı: İlk duyurulduğu andan itibaren tartışmalara konu olan Uygulama İzleme Şeffaflığı sayesinde, uygulamalar artık sizi takip etmek için izin istemek zorunda kalacak. Kullanıcılar söz konusu uygulamaları açtıktan sonra karşılarına izin vermek isteyip istemediklerini soran bir uyarı çıkacak. İzin verilmediği taktirde ise uygulamanın izleyicileri, kullanıcı verilerini takip edemeyecek. 

iOS 15'e gelecek yenilikler belli olduiOS 15'e gelecek yenilikler belli oldu

Apple Watch ile kilit açma: Kullanıcıları maskeleri varken "Apple Watch ile Kilit Açma" özelliği ile beraber daha kolay şekilde ekran kilidini açabilecekler.

Yeni emojiler: Apple, iOS 14.5 ile 200’den fazla yeni emoji ekledi.

Batarya kalibrasyon aracı: Akıllı cep telefonunuzun pilinin performans sorunlarının tespit edilmesi halinde, iPhone otomatik bir şekilde onu kalibre edebilecekler. Kalibrasyon başarısıyla tamamlandığında da pil verileri yenilenecek. 

Çift SIM desteği: Güncelleme, iPhone 12 modellerine Çift SIM modunda 5G desteği eklendi. Bu sayede birden fazla hat kullanılması halinde artık her ikisi de 5G özelliğiyle çalışabilecek. Bu zamana kadar Çift SIM modu LTE ağlarıyla sınırlıydı.

Siri için yeni sesler: Siri artık varsayılan olarak bir kadın sesine sahip değil yeni iki seçenek daha eklendi. Bunlar arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. 

Konsol denetleyicileri için destek: PlayStation 5 DualSense ve Xbox Series X denetleyicileri, iOS 14.5 sayesinde iPhone‌ ve ‌iPad‌’de destekleniyor.

Haritalar’da olay bildirme: iOS 14.5, yol tarifi alırken Haritalar uygulamasında bir rota boyunca kazaları, tehlikeleri ve hız kontrollerini bildirmek için Waze benzeri bir kitle kaynak özelliğine sahiptir. 

AirTag desteği: Apple, Spring Loaded etkinliğinde tanıtılan bu takip cihazı AirTag için destek ekledi. Kullanıcılar anahtarlarını, cüzdanını, sırt çantasını veya diğer eşyalarının yerini “Bul” uygulamasından tespit edebilecekler.

Apple Fitness+: iOS ve iPadOS 14.5, Apple Fitness için AirPlay 2 desteği geldi. Böylece Apple Fitness aboneleri bir iPhone veya iPad üzerinde bir antrenman başlatabilecek ve ardından uyumlu bir akıllı TV veya set üstü kutuda AirPlay ile oynatabilecekler.

Yükleme işlemi nasıl yapılır?

Tüm güncellemelerde olduğu gibi, iOS 14.5 güncellemesini yüklemek oldukça basit. Aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli:

– Ayarlar uygulamasını açın.
– Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne girin.
– Buradan “İndir ve Yükle” butonuna basın.

Akıllı cep telefon güncellemeleri arasında bulacak ve indirilecektir. İnternet hızınıza bağlı olarak birkaç saat beklemeniz gerekebilir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra akıllı cep telefon otomatik bir şekilde kendini yeniden başlatacak ve güncellemeyi yükleyecek. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


WhatsApp'a Android ve iOS arası sohbet aktarma gelebilirWhatsApp'a Android ve iOS arası sohbet aktarma gelebilir
Ramazan ayında indirebileceğiniz iOS ve Android uygulamalarRamazan ayında indirebileceğiniz iOS ve Android uygulamalar
iOS konum servisleri nasıl gizlenir?iOS konum servisleri nasıl gizlenir?

PAYLAŞ