iOS 14.5 ile birlikte kabalık ortam belirleme özelliği kullanıma sunulacak - Haberler - indir.com

iOS 14.5 ile birlikte kabalık ortam belirleme özelliği kullanıma sunulacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi yeni iOS 14.5 güncelleme hazırlıklarına devam ediyor. Bu yeni sürümde çeşitli iyileştirmeler ile beraber yeniliklere de sahip olacak olan iOS güncellemesi ile Apple Maps uygulaması için önemli bir yenilik göreceğiz. Geçtiğimiz aylarda iOS 14.5 güncellemesi ile beraber Apple Maps’a iyi bir yenilik geleceği haberleri ortaya çıkmıştı. Geç kalınmış olsa da, kişisel kaza / radar veya yol bakım çalışması bildirimi özelliği iOS 14.5 ile beraber geliyor. Bu yenilik ile beraber kullanıcılar yolda gördükleri olumsuz durumları diğer kullanıcılar da görebilmesi için uygulamaya anlık olarak dahil edebilecekler. Rakip harita uygulamalarında uzun bir süredir yer alan bu özellik ile Appl Maps deneyimi çok daha iyi ve güvenli bir hale gelmiş olacak.

Diğer yandan iOS 14.5 ile beraber Apple Maps için belli bölgelerin ne kadar kalabalık olduğunu da tespit edebilecek. Uygulama bu durumu ise kullanıcıların anonim verilerinden yararlanarak gerçekleştirecek. Bu sayede kullanıcıların belli bir alana gitmeden önce ne kadar kalabalık olduğu Maps’ten görülecek. Covid-19 döneminde ise Apple’ın Maps için yaptığı bu hamlelerin işlevsel olduğu gözüküyor.

Amazon GameOn artık iOS'taAmazon GameOn artık iOS'ta

iOS 14.5 yenilikler ile geliyor

Beta sürümden ortaya çıkanlara göre 14.5 sürümü ile beraber kullanıcılar maske takarkan bile Face ID ile telefonlarını açabilecekler. Bunun için kilidi açılmış bir Apple Watch’a ihtiyaç duyulacak. Sistem onayı saatten alacak ve bu sayede cihaz kilidi açılmış olacak. Diğer yandan Apple Watch üzerinden iPhone’unuzu kilitlemekte mümkün olacak. Bu özelliğin pandemi döneminde oldukça işlevsel olması bekleniyor. Apple daha öncesinde ise Face ID için bir güncelleme yayınlamış ve maske sistemini algoritmasına dahil etmişti. Face ID maskeyi görünce şifre sormaya başlamıştı. Yeni güncellemenin ayrıca PS5 ile Xbox Series X oyun kumandalarına da destek vereceğini belirtelim.


iOS 14.1.1 yayımlandıiOS 14.1.1 yayımlandı
iOS oyunlarının popülaritesi artıyoriOS oyunlarının popülaritesi artıyor

PAYLAŞ