iOS 14.5 ile alakalı Apple Haritalar'a yeni özellik geliyor - Haberler - indir.com

iOS 14.5 ile alakalı Apple Haritalar'a yeni özellik geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın yeni iOS 14.5 sürümüne dair yenilikler ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise bu yeni sürümün Apple Haritalar uygulaması için getireceği bir yenilik daha ortaya çıktı. Söz konusu özellik ile sürücülerin trafikteki durumlar ile alakalı bildirimlerde bulunması mümkün olacak. Birden fazla bildirim yapılabilmesi noktasında ise güzergahta yer alan radar, trafik kazası veya diğer durumlar Apple Haritalar’a eklenecek. Apple’ın sahip olduğu işletim sistemi kısa süre sonra güncelleme ile iOS 14.5 sürümüne kavuşacaklar. Söz konusu bu yazılım güncellemesi üzerinde geliştiriciler bir süredir çalışırken, yeni özellikler de keşfedilmeye devam ediliyor. iOS 14.5’in önemli özelliklerinden bir tanesi Apple Watch ile ekran kilidi açabilme yeteneği olmuştu. Şimdi ise Apple Haritalar ile önemli bir özellik karşımıza çıkıyor.

iOS 14.5 sayesinde Apple Haritalar uygulaması trafik kazası, radar veya trafikteki herhangi bir tehlikenin bildirilmesini mümkün kılacak. Kullanıcılar uygulamaya girdikten sonra ekranı yukarı doğru kaydırdıklarında bir menüye erişecekler. Özellik Siri ile entegre olacağı için sesli olarak da kullanılabilecek.

Apple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecekApple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecek

Apple Haritalar’ın yeni özelliği dikkat çekiyor

Kullanıcılar bu yeni trafik bildirim özelliğini kullanabilmek için ilk etapta navigasyonu açmaları gerekiyor. Belirlenen güzergahta giden kullanıcı, yolda görmüş olduğu olayları bildirerek diğer sürücüleri bilgilendirebilecekler. Diğer yandan bildirimin haritaya eklenmesi için birçok sürücünün aynı bildirimde bulunmuş olması gerekiyor. Bu noktada Apple Haritalar’a trafik durumu bildirmek oldukça kolay olacak. Eklenen menüdeki buton ile ya da Siri’ye söylemeniz o anki konumunuz hakkında rapor göndermenize imkan tanıyacak.

Trafik durumu bildirimi özelliğini keşfeden geliştiriciler, söz konusu bu özelliğin Apple CarPlay’de de yer alabileceğini söylüyorlar. Bu noktada aracında Apple CarPlay bağlantısı yapan kullanıcı bu özellikten faydalanabilecekler. Bu noktada haritalar uygulamasının oldukça işlevsel bir özelliğe kavuşması bekleniyor.


Apple Haritalar özelliği Türkiye’de kullanıma sunulduApple Haritalar özelliği Türkiye’de kullanıma sunuldu
Apple Haritalar yeni özelliği ile daha ayrıntılı olacak!Apple Haritalar yeni özelliği ile daha ayrıntılı olacak!

PAYLAŞ