iOS 14.5 geliştirici beta sürümü yayınlandı - Haberler - indir.com

iOS 14.5 geliştirici beta sürümü yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-03 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji üreticisi Apple’ın sahip olduğu işletim sistemi iOS için iOS 14.5’in üçüncü geliştirici beta sürümü yayınlandı. Yayınlanan sürüm, çok büyük bir yenilik getirmezken, bazı iyileştirmeler beraberinde geldi. Bu sürüm daha çok önceki geliştirici beta sürümü özelliklerinin daha da iyileştirilmesini sağlıyor diyebiliriz. Apple, iOS 14.5’in üçüncü geliştirici beta sürümünü kısa süre önce yayınladı. Yaklaşık iki hafta önce ise geliştirici beta sürüm için çalışmalarını tamamlayan şirket, şimdi ise üçüncü geliştirici beta sürümü hazırlıklarını tamamladı. Ancak son beta sürümü, şu an için keşfedilen bir yenilik ile gelmiyor. Şirket daha çok var olan özellikleri iyileştirmeye yönelik hamleler yapmış gibi duruyor.

iOS 14.5’in ikinci geliştirici beta sürümü, müzik uygulamasını yenilemeye ek olarak Apple Watch saati ile iPhone’un ekran kilidini açmak gibi bazı yeni özellikler getiriyor. Yeni geliştirici beta sürümünde ise bilindik özellikler aynı şekilde kalmaya devam ediyor. Ancak geliştiriciler tarafından yeni beta sürüm üzerinde incelemeler yapılmaya devam ediliyor. Birkaç yeni özelliğin, önümüzdeki saatlerde ortaya çıkabilmesi bekleniyor.

Apple iOS 14 App Clips verileri geliştiricilerin erişimine açacakApple iOS 14 App Clips verileri geliştiricilerin erişimine açacak

iOS 14.5 yeni geliştirici beta sürümü yayınlandı

Apple tarafından iOS 14.5’in son geliştirici beta sürümü yayınlanmış ve birkaç saat sonra ise bu güncelleme geri çekilmiş durumda. Neden böyle bir hamle geldiği bilinmezken, geliştirici hesabına sahip kullanıcılar bir süre sonra güncellemeyi tekrar indirmeye başladılar. Güncellemenin şuan için 18E5164h olarak yapı numarası bulunurken, geliştiriciler bu sürümü kablosuz güncelleme yaparak da kullanabilirler. iOS 14.5’in üç ve daha sonraki geliştirici beta sürümleri, büyük yenilikler sunmaya da bilir.

Öyle ki birkaç geliştirici beta sürümünden sonra genel beta sürümlerine geçiş yapılacak. Bu noktada yeni özelliklerden çok ortaya çıkmış olan özelliklerin geliştirilmesine odaklanılacak. Bakalım yeni güncellemeler ne gibi şeyler getirecek göreceğiz.


Gmail'in iOS uygulamasını güncellediGmail'in iOS uygulamasını güncelledi
Apple iOS 14'le gelen gizlilik etiketleri için yeni bir rehper yayımladıApple iOS 14'le gelen gizlilik etiketleri için yeni bir rehper yayımladı

PAYLAŞ