iOS 14.5 Beta 2 yayınlandı. iPhone'lar için yeni özellikler sunuldu - Haberler - indir.com

iOS 14.5 Beta 2 yayınlandı. iPhone'lar için yeni özellikler sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-17 10:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple son yıllar içerisinde iOS güncellemelerini çok daha hızlı ve planlı bir şekilde yayınlamaya başladı. Hatta öyle ki güncellemelerden biri bitmeden diğerinin beta süreci başlıyor. Bu bağlamda ilk kez Şubat ayında gündemde yer alan iOS 14.5 Beta 2 sürümü yayınlandı. 

Geleneğe devam eden Apple, iPadOS 14.5 Beta 2‘nin yanı sıra Apple Watch gibi diğer ürünlerin yazılımları için de beta sürümlerini yayınladı. 18E5154f yapı numarasına sahip olan bu güncellemenin detayları hakkında yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

iOS 14.5 Spotify'ı varsayılan uygulama yapma imkanı sunacakiOS 14.5 Spotify'ı varsayılan uygulama yapma imkanı sunacak

iOS 14.5 ile iPhone'lar yeni özelliklere sahip olacak

PlayStation 5 ve Xbox Series X kontrolcüleri bu güncellemenin sonrasında iPhone ve iPad ile uyumlu şekilde çalışırken, gizlilik konusunda da önemli bir adım daha atan Apple bir uygulama sizi izlemeye çalıştığı zaman durumu bildirerek onayınızı almak istiyor. Podcast ve Haberler uygulamasının tasarım kısmında küçük değişiklikler sunan iOS 14.5, Hatırlatıcılar uygulamasını daha işlevsel bir hale getiriyor. Bunun yanı sıra çift SIM 5G desteği de güncelleme ile beraber iPhone akıllı cihazlarda yerini alıyor. 

Siri’nin Apple Müzik yerine Spotify gibi diğer seçenekleri varsayılan uygulama olarak kabul etmesine izin veren güncelleme, Apple Haritalar uygulamasını Waze ile benzer bir şekilde olayları bildiren bir navigasyon çözümü haline getiriyor. iPhone 12 serisinin tamamı 5G teknolojisi ile güçleniyor. Fakat çift SIM kart ile 5G teknolojisinden aynı anda faydalanmak pek de mümkün değildir. iOS 14.5 ile bu sorun ortadan tamamen kalkmış oluyor. Test sürecinin sona ermesinin ardından heyecanla beklenenlerin büyük bir kısmı, hem iPhone hem de Apple Watch'a sahip olan kişilerdir. Zira final sürümü yayınlandığına kullanıcılar yüzlerinde maske takılı haldeyken dahi Face ID ve şifre engeline takılı kalmadan, Apple Watch ile iPhone akıllı cihazın kilidi açılıyor. Konuyla ilgili elde edilen bilgiler şu an için bu kadar ile kısıtlıdır. 

 


iOS 14.5 ile alakalı Apple Haritalar'a yeni özellik geliyoriOS 14.5 ile alakalı Apple Haritalar'a yeni özellik geliyor

PAYLAŞ