iOS 14.3 geliştirici beta sürümü yayınlandı - Haberler - indir.com

iOS 14.3 geliştirici beta sürümü yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-13 23:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın iOS 14.3’ün ilk geliştirici betası resmi olarak yayınlandı. Muhtemel olarak sunucu sorunları ile ilk etapta yayınlanan güncelleme, daha sonra geri çekilmek zorunda kalınmıştı. Apple ise söz konusu sorunları düzeltti ve iOS 14.3 sürümünü tekrardan yayınladı. ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, yeni mobil işletim sistemleri üzerinde geliştirmeleri sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta iOS 14.2’i beta sürümünden çıkartan şirket, şimdi ise iOS 14.3 ile iPadOS 14.3’ün ilk geliştirici beta sürümlerini resmi olarak yayınladı. Apple diğer yandan akıllı saat için watchOS 7.2 ile tvOS 14.3’ün ilk geliştirici betalarını da sundu.

iOS 14.3’ün ilk geliştici beta sürümünün, normla şartlarda kablosuz olarak indirilebilmesi düşünülüyordu. Fakat şirket muhtemel olarak problemler sebebi ile bazı sorunlar yaşadı ve ilk etpta kablosuz indirilebilen iOS 14.3, saatler içinde görünmez oldu. Geliştiriciler bu son sürümü indirebilmek için Apple’ın internet sitesini kullanmak durumunda kaldılar. Ancak Apple, kullanıma sunduğu beta sürümleri birkaç saatliğine geri çekti ve bu sürümlere erişim olmadı.

iOS 14.2 ve iPadOS 14.2 güncellemeleri yayımlandıiOS 14.2 ve iPadOS 14.2 güncellemeleri yayımlandı

Apple’ın iOS 14.3 ilk geliştirici beta sürümü yayınlandı

Apple ekim ayında gerçekleştirilen etkinlikte, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’in yeni bir fotoğraf formatına sahip olacağı açıklanmıştı. ProRAW olarak adlandırılan bu format ise iOS 14.3 ilk geliştirici beta sürümü ile beraber gün yüzüne çıkmış oldu. Tüketiciler artık, iPHone 12 Pro ve Pro Max modelleri ile ProRAW uzantılı ham fotoğraflar çekebilecekler. Yeni iOS 14.3 geliştirici sürümü ile gelen bir başka yenilik tarafında ise Ev uygulaması oluyor. Artık kullanıcılar evlerindeki HomeKit ürünlerinin yazılım güncellemelerini Ev uygulaması üzerinden yapabilecekler. Akıllı ürünlerin yaılım güncellemesi App Store’da uygulama günceller gibi yapılabilecek. Ev uygulamasına girdikten sonra “Tümünü Güncelle” butonu ile birden çok HomeKit ürününü tek seferde güncelleyebilecekler.


Windows 10, iOS 14 ve Android'deki bazı yazılımlar hacklendiWindows 10, iOS 14 ve Android'deki bazı yazılımlar hacklendi
iOS 14 gizlilik özellikleriiOS 14 gizlilik özellikleri

PAYLAŞ