iOS 14.2 güncellemesiyle Shazam özelliği geliyor - Haberler - indir.com

iOS 14.2 güncellemesiyle Shazam özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-21 13:40:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Shazam'ın müzik tanıma özelliği, iPhone cihazlarındaki denetim merkezine dahil edilecek. Bu sayede denetim merkezinden tek bir tuşa basarak dinlediğiniz müziğin adını öğrenebileceksiniz.

Geçtiğimiz yıllarda müzik tanıma uygulaması olan Shazam'ı satın alan Apple, iOS 14.2 güncellemesi ile birlikte Shazam'ın çok sayıda kişi tarafından kullanılan müzik tanıma özelliğini iPhone model akıllı telefonların denetim merkezine entegre edecek.

Google iOS uygulaması, metinleri sesli şekilde okuyacakGoogle iOS uygulaması, metinleri sesli şekilde okuyacak

Denetim merkezinden aktif edilebilecek

iPhone telefon kullanıcıları müzik tanıma özelliğine aslında hiç de yabancı değil. Zira Siri'yi açıp "Bu şarkının adı ne?" diye sorduğunuz zaman, Siri birkaç saniye içinde şarkınının adını ve kim tarafından söylendiğini bulabiliyor. Ancak iOS 14.2 ile birlikte, bu özelliği kullanabilmek daha zahmetsiz bir hale gelecek.

Öyle ki artık Siri'ye soru sormaya gerek kalmadan, yalnızca denetim merkezindeki müzik tanıma özelliğini aktif ederek bulunduğunuz ortamda çalmakta olan şarkının adını ve kim tarafından söylendiğini öğrenebileceksiniz. Üstelik AirPods takılıyken de çalışacak olan müzik tanıma özelliği, uygulamalarda çalan müziği de tespit edebilecek. 

iOS 14.2 güncellemesinin yayınlanması ile birlikte aktif edilecek olan bu özelliği kullanabilmek için iPhone'un ayarlar uygulamasına girip denetim merkezi sekmesine dokunmalısınız. Ardından daha fazla denetim kısmından "müzik tanıma" özelliğini bulup solundaki artı düğmesine basmalısınız. Böylelikle müzik tanıma özelliğini denetim merkezine eklemiş olacaksınız. Artık tek yapmanız gereken hoşunuza giden şarkının adını öğrenmek için denetim merkezinden müzik tanıma özelliğini aktif etmek olacak. Bu aşamadan sonra iPhone, şarkının adını ve kim tarafından söylendiğini bulup şarkıyı dinlemek için sizi Apple Music uygulamasına yönlendirecek. 



PAYLAŞ