iOS 14.2 güncellemesi iPhone'ların batarya kapasitesini düşürdü - Haberler - indir.com

iOS 14.2 güncellemesi iPhone'ların batarya kapasitesini düşürdü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-08 11:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan iOS 14.2 güncellemesi iPhone’larda ciddi bir batarya sorununa neden oluyor.

iOS 14.2 güncellemesini indiren iPhone kullanıcıları büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. Kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre iOS 14.2 sürümünün yüklü olduğu iPhone modelleri batarya tüketimini maksimum seviyeye çıkarmış durumda. Hatta bazı kullanıcıların anlattıklarına göre yeni güncellemeden sonra cihazlar sadece yarım saat içerisinde bataryanın yüzde 50'sinin bitiriyor. Apple ise bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

Apple sürpriz bir lansman düzenleyebilirApple sürpriz bir lansman düzenleyebilir

Kullanıcılardan gelen bildirimlere göre sorun en çok iPhone SE, iPhone XS, iPhone 7 ile iPhone 6S modellerinde meydana geliyor. Ancak iPhone’un yeni modellerine sahip olan bazı kullanıcılarında aynı sorundan şikayet ettiği gözlemlendi. Telefonlarını uyurken şarjdan çekip bıraktıklarını söyleyen bazı kullanıcılar kalktıklarında bataryanın yüzde 80 ila yüzde 60 aralığına düştüğünü belirtmiş.

iOS 14.2 güncellemesi özellikleri

Kullanıcıların en çok şikayetçi oldukları bir diğer sorun ise iPhone’ların aşırı ısınma sorunu. Gelen geri bildirimlere göre cihazlar şarj esnasında aşırı derecede ısınıyor. Bir diğer sorun ise cihazların çok hızlı şarj olmaya başlaması. Normal koşullarda yüksek hızlı şarj durumunda ısınma sorunu gözlemlenebilir ancak kullanıcılar 5 watt'lık şarj cihazı kullandıklarını ve buna rağmen cihazların çok fazla ısındığını belirtiyor. Tüm bu sorunlar ilerleyen zamanlarda tehlikeli bir durum oluşabileceğini akıllara getiriyor. iPhone’lar yaşanan bu şarj sorunun ise iOS 14.2 güncellemesinden sonra ortaya çıktığı düşünülüyor.

Apple’ın iOS 14.3 güncellemesi üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyor. Sorunun patlak vermesinin ardından yeni güncellemesinin kısa bir süre içinde yayımlanması ve iOS 14.2’de patlak veren bu sorunun da ortadan kalması bekleniyor. Eğer iOS 14.2 güncellemesini henüz yüklemediyseniz bu sorunla karşı karşıya kalmamak için iOS 14.3 güncellemesini beklemenizde fayda var. Apple’dan konuyla ilgili henüz resmi açıklama gelmemiş olsa da sorunun yazılımsal bir nedenden kaynaklandığı ve yeni sürümle giderileceği düşünülüyor.


Apple satın almalar için Apple satın almalar için "Aile Paylaşım" sistemini devreye soktu
Apple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacakApple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacak

PAYLAŞ