iOS 14.1.1 yayımlandı - Haberler - indir.com

iOS 14.1.1 yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-09 13:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

iOS cihazlarını daha güvenli bir hale getirmek isteyen Apple, pek çok düzeltme güvenlik güncellemeleri içeren iOS 14.1.1’i yayımladı.

Bugün iPhone’lar için yeni bir güvenlik yaması yayımlayan Apple yeni yazılım güncellemesiyle akıllı telefonlarındaki büyük güvenlik açığını kapatıyor. iOS 14.4 işletim sistemindeki mevcut güvenlik açıkları şirketi acil yeni bir güncelleme yayımlamaya yöneltti. Bir süredir iOS 14.5 üzerinde çalışan Apple, bu güvenlik açığı ile iOS 14.4.1 güncellemesini yayımlayarak kapattı. Google ve Microsoft gibi yazılım devleri mevcut güvenlik açığının oldukça kritik olduğunu düşünüyor.

Apple iOS 14'le gelen gizlilik etiketleri için yeni bir rehper yayımladıApple iOS 14'le gelen gizlilik etiketleri için yeni bir rehper yayımladı

Apple bugün iOS 14 güncellemesini kullanabilen tüm kullanıcıları için yeni bir güvenlik güncellemesi yayımlayarak cihazlarındaki açığı kapattı. Hali hazırda yeni bir güncelleme üzerinde çalışırken yaşanan sorunlar nedeniyle beklenmeyen bir sürüm yayımlamak zorunda kalan şirket iOS 14.5’e kadar sorunlara çözüm bulmuş gibi görünüyor. Önemli hata düzeltmeleri içeren iOS 14.4.1 güncellemesi ülkemizde yaklaşık 90MB boyutunda. iOS 14.4.1, watchOS 7.3.2, iPadOS 14.4.1 ve macOS 11.2.3 güncellemelerini mümkün olduğunca hızlı bir şekilde indirip kurulum yapmanız veri güvenliğiniz açısından kritik bir öneme sahip.

Yeni güncelleme Webkit sorununu çözüyor

Safari tarayıcısında meydana gelen bir güvenlik açığı WebKit’in bozulmasına ve cihazlarınızda istenmeyen bir kodun çalışmasına neden oluyor.

Apple yeni yayımladığı bu güvenlik yamasında Safari‘nin işleme motoru WebKit‘teki güvenlik açıklarını kapattı. Apple iOS 14.4.1 ile WebKit üzerinde kötü amaçlarla oluşturulmuş ve rastgele kod çalıştırılmasına yol açan bu hataları düzeltildi. Bunun yanı sıra WebKit yeni güncelleme ile bellek bozulması sorunu da düzelmiş oldu.

Apple Touch ID, Face ID ve Apple Card yüzünden patent davasıyla karşı karşıya

Uzun bir sürenin ardından ilk kez tüm işletim sistemlerine aynı anda yazılım güncellemesi yayımlayan Apple’ın yeni bir güvenlik krizden uzak durmak istediği kesin.

Apple yeni yayımladığı bu güncellemeyi güvenlik nedeniyle hemen yüklemenizde fayda var. Güncellemeyi yüklemek için iOS cihazınızın Ayarlar menüsüne girin. Ardından Genel > Yazılım Güncelleme sekmelerini seçin. Bu ekranda yer alan en yeni güncellemeyi indirin ve cihazınza kurulumunu yapın. Cihazınıza güncelleme yapmadan önce pil seviyenizin %50 ve üzeri olması gerektiğini atlamayın.


iOS 14.5 geliştirici beta sürümü yayınlandıiOS 14.5 geliştirici beta sürümü yayınlandı
Netflix iOS için Netflix iOS için "Fast laughs" özelliğini yayımladı

PAYLAŞ