iOS 14 yüklü olan iPhone'ların oranı açıklandı - Haberler - indir.com

iOS 14 yüklü olan iPhone'ların oranı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 12:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple’ın WWDC etkinliğine sayılı gün kala şirketin mevcut teknolojiler hakkında da haberler gelmeye devam ediyor. Yakında iOS 15 işletim sistemini tanıtacak olan şirket, iOS 14 ve iPadOS 14’ün kullanım oranlarını hakkında açıklama yaptı. Yayımlanan bilgilere göre son dört senede üretilen iPhone modellerinin yüzde 90’ı iOS 14 işletim sistemini kullanıyor

ABD merkezli teknoloji devi Apple bugün tüm dünyanın merakla beklediği WWDC etkinliğinin 2021 ayağını başlatacak. Bu etkinlikte şirketin yeni cihazlarının yanı sıra işletim sistemlerinin yeni sürümlerini de ilk kez kullanıcıların karşısına çıkarması bekleniyor.

Predator Triton ve Helios Serisi Dizüstü Oyun Bilgisayarları tanıtıldıPredator Triton ve Helios Serisi Dizüstü Oyun Bilgisayarları tanıtıldı

Büyük bir merakla yarın tanıtılacak olan iOS 15 işletim sistemini beklerken, Apple’ın geçtiğimiz sene kullanıma sunduğu iOS 14 ve iPadOS 14'ün kullanım oranlarını da açıklandı. Geniş cihaz desteğiyle kullanıma sunulan işletim sistemleri hakkında yayımlanan rapor gösteriyor ki  iOS 14'ün kullanım oranı, rekor bir seviyeye ulaştı.

iOS 15 ve diğer işletim sistemlerinin tanıtılacağı WWDC 2021 tarihi açıklandı

Yayımlanan raporda yer alan bilgilere göre şirketin son dört sene ürettiği iPhone modellerinin yüzde 90’lık büyük bir dilimi iOS 14 kullanıyor. Kalan yüzde yüzde 8’i iOS 13 kullanırken geri kalan yüzde 2 ise daha önceki iOS sürümlerini kullanmakta.

Apple’ın şuanda piyasada olan tüm cihazlarına baktığımızda ise bu modellerin yüzde 85’inin iOS 14 kullandığını görüyoruz. Bu da oldukça büyük bir rakam.  iOS 13 kullanan kısım ise yine yüzde 8 olarak karşımıza çıkıyor ancak daha önceki iOS sürümlerini kullanan cihazların oranı yüzde 7 olarak belirlenmiş.

iPadOS işletim sisteminin kullanım oranlarına baktığımızda ise iPadOS 14'ün, iOS 14’ün başarısına eşlik ettiğini söylemek mümkün. Yayımlanan grafiğe göre son dört sene içinde üretilmiş olan iPad modellerinin yüzde 91’i iPadOS 14, yüzde 8’i iPadOS 13 kullanıyor. Daha önceki iPadOS sürümlerini kullanan kullanıcıların oranı ise sadece yüzde 1.

Bunun yanı sıra son dört yılında dahil olduğu piyasadaki tüm cihazlara baktığımızda iPadOS 14 yüklü olan cihazların yüzde 79’luk geniş bir alan kapladığını görmekteyiz. iPadOS 13 yüklü olan cihazların oranı yüzde 9 olarak karşımıza çıkarken daha önceki iPadOS sürümlerini kullanan cihazların oranı ise yüzde 12.

 


Xiaomi Studios, Mi 11 ile İstanbul'da çekilen ilk filmini yayınladı               Xiaomi Studios, Mi 11 ile İstanbul'da çekilen ilk filmini yayınladı               
iOS 14.6 kullanıcıları pil tüketiminden şikayetçiiOS 14.6 kullanıcıları pil tüketiminden şikayetçi

PAYLAŞ