iOS 14 ve iPadOS 14 güncellemesini alacak cihazlar - Haberler - indir.com

iOS 14 ve iPadOS 14 güncellemesini alacak cihazlar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-02 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cihaz üreticisi Apple şirketinin hangi cihazlarının, iOS'un en son sürümü ile destekleneceği hakkında çeşitli bilgiler geldi. Konu ile ilgili elde edilen bilgilere göre iOS 13 işletim sistemini çalıştıran tüm cihazlar, iOS 14 güncellemesini de alacaklar. Akıllı cihazlar ile ilgili güncelleme denildiğinde, Apple şirketinin oldukça iyi bir geçmişe sahip olduğunu söylemek hiç de yanlış olmayacaktır. Şirket bugüne kadar mümkün olduğunda fazla sayıda akıllı cihaza iOS güncellemesi konusunda oldukça başarılı bir çizgide ilerleme kat ediyor ve konu hakkında gelen bilgilere göre iOS 14 için bu durum değişmeyecek gibi gözüküyor. 

Fransız iPhonesoft sitesi tarafından ortaya konulan rapora göre, iOS 13 ile çalışan tüm Apple cihazlarının, iOS 14 ile güncelleneceği belirtildi. Eğer yeni bir Apple cihazına sahipseniz bu sizin için oldukça sevindirici bir haber olarak görülüyor. iOS 14 güncellemesinin eski sayılacak Apple cihazlar ile ne kadar optimize edileceği ise şimdilik bilinen bir durum değildir. iOS 14 ile uyumlu olacak Apple cihazlar şu şekilde;

iOS 14 güncellemesi alacak cihazlar

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPhone SE

iPod touch (7. nesil)

iPadOS 14 güncellemesi alacak cihazlar

12.9 inç iPad Pro (2016 ve 2017)

10.5 inç iPad Pro

9.7 inç iPad Pro

11 inç iPad Pro (2018)

iPad Air 3

iPad 7

iPad 6

iPad 5

iPad Mini 5

Şirket tarafından henüz iOS 14 güncellemesinin hangi cihazlara sunulacağı konusunda kesin bir açıklama yapılmış değildir. Fakat, AppleInsider gibi güvenilir bir kaynaktan elde edilen bilgilere göre bu liste gündeme geldi. iOS 13 güncellemesi ile çalışan Apple cihazların çok yakın zaman içerisinde iOS 14 ile güncellenerek çok daha yeni özelliklere kavuşacağı bekleniyor. Halihazırda oldukça fonksiyonel özelliklere sahip olan Apple cihazlar yeni güncelleme ile beraber çok daha fonksiyonel özelliklere sahip olacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda yapılan güncelleme ile beraber cihazda yer alan hata gidermeleri de yapılacak. Bu sayede cihazlar daha da fonksiyonel olacaklar. 





PAYLAŞ