iOS 14 tanıtıldı - Haberler - indir.com

iOS 14 tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-23 13:46:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple'ın bu sene büyük heyecanla beklenen Worldwide Developers Conference, kısaca WWDC 2020, etkinliğinde bir sürü yeni özellik tanıtıldı. Bu etkinlik sayesinde iPad'in bir MacBook ve bir dizüstü bilgisayar gibi kullanılmasını sağlayan özellikler de ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl merakla beklenen etkinlik bu defa daha çok heyecanlı. İşte tanıtımı yeni gerçekleştirilen iPadOS 14 özellikleri.

iPadOS 14 özellikleri

Öncelikle iPadOS 14 için beklenen bazı özellikler bulunuyordu. Bunlardan bir çoğu tahmin edildiği gibi tanıtıldı. Bu özelliklerin arasında şüphesiz olarak artık iPad ve Mac arasındaki sınırın kalkması oldu.

Samsung Galaxy S20 Apple'a rakip olacakSamsung Galaxy S20 Apple'a rakip olacak

Birçok kullanıcı iPad'ini Apple Magic Keyboard ile birlikte kullanarak adeta portatif bir dizüstüye dönüştürebiliyor. Bu özellik sayesinde oldukça büyük avantaj sağlayan iPad için dizüstü özelliklerinin eklenmesi bekleniyordu. Bu yeni sürüm ile birlikte bu  özellik daha olası bir duruma geliyor.

WWDC 2020 ilk olarak ABD'de yaşanan ırkçılık karşıtı protestolar hakkında yapılan bir konuşma ile açılış gerçekleştirdi. Bu şekilde George Floyd olayında Apple'ın nerede durduğu da gösterilmiş oldu. Tim Cook'un konuşması ile başlayan etkinlik, daha sonra yeni özelliklerin tanıtılması ile devam etti.

Yeni iPadOS ile birlikte birçok yenilik bizi karşılıyor. Tasarımcılar için iPad uygulaması da oldukça iyi duruma gelmeye devam ediyor. Yeni ve daha iyi bir tecrübe sunacak olan iPadOS tasarımcıları gerçekten de düşünüyor.

Siri tarafında geliştirmeler var

Kullanıcıların bir numaralı yardımcısı olan Siri, yeni sürüm ile birlikte, etkinleştirildiği zaman ekranın alt kısmında küçük bir biçimde görünüyor. Böylece kullanıcılar Siri'ye seslenirken ekran üzerinde yer alan bilgilere kolaylıkla bakabiliyor. Siri, ayrıca diğer uygulamaları açarken ya da müziği kontrol ederken hızlı bir şekilde ekrandan kayboluyor.

Fotoğraflar, Dosyalar, Notlar, Takvim ve Apple Music gibi birçok uygulamada yeniden tasarlanan kenar tasarımları, gezintiyi tek bir yere toplayarak içeriği daha önde ve ortada tutuyor. Ve kullanıcıların uygulama içinde aradığını daha kolay bir şekilde bulmasını sağlıyor. Sadeleştirilen araç çubukları ve aşağıya doğru açılan menüler, uygulama kontrollerine tek bir noktada erişim sağlıyor. 

iPadOS 14, Apple Pencil ile birlikte iPad'e Scribble özelliğini getiriyor. Kullanıcılar herhangi bir metin alanına el yazısı ile not aldığı zaman bu el yazısı notu otamatik bir biçimde metne dönüştürülüyor. Böylece iMessage'a yanıt vermek ya da Safari'de arama yapma işlemleri daha kolaylaşıyor.

iPadOS 14 daha hızlı hale geliyor

Apple Pencil; beklendiği gibi artık akıllı öneriler sunabiliyor. El yazılarını daha iyi bir şekilde tanımlayabiliyor, el yazısı metnini seçebiliyor ve bunlara benzeyen diğer yeni özelliklere ev sahipliği yapıyor.

AR, Apple'ın özellikle üstünde durduğu alanlardan belki de en önemlisi. Bu nedenle ARKit 4 ile birlikte sunulan yeni Depth API, geliştiricilerin iPad Pro'daki yeni LiDAR Tarayıcısı ile elde edilen ve daha da hassas olan derinlik verisine erişmesini sağlıyor. 

Geliştiriciler; Depth API ile birlikte kendi uygulamalarına, kıyafetlerin sanal bir şekilde denenmesi adına, vücut ölçülerini alma ya da bir odayı boyamadan önce renklerin nasıl duracağını teste etmek gibi güçlü özellikler ekleyebiliyor.

Yeni getirilen özelliklerden birisi de, eğer iPad'iniz ile uyumlu bir şekilde kullanabileceğiniz bir iPhone cihaza sahipseniz, telefona gelen bildirimlerin iPad üzerinden görüntülenebilmesi oldu. iPad OS 14 artık Android benzeri kompakt çağrı bildirimlerine sahip.

Apple Pencil için de yenilikler getiren bu sürüm, artık arama pencereleri aracılığı ile ya da Safari de bulunan URL menüsünün üzerinde kullanılabilen el yazısı ile arama yapılmasını sağlıyor.

iPadOS 14 gelmesi muhtemel cihazlar

  • iPad Pro 12.9 (2018)
  • iPad Pro 12.9 (2017)
  • iPad Pro 12.9 (2015)
  • iPad Pro 11 (2018)
  • iPad Pro 10.5 (2017)
  • iPad Pro 9.7 (2016)
  • iPad Air (2019)
  • iPad Air 2
  • iPad (2018)
  • iPad (2017)
  • iPad Mini (2019)
  • iPad Mini 4




PAYLAŞ