iOS 14 özelliği kullanıcı Instagram'da kameraya eriştiğini tespit edildi - Haberler - indir.com

iOS 14 özelliği kullanıcı Instagram'da kameraya eriştiğini tespit edildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-27 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın en yeni iOS işletim sistemi olan iOS 14 Beta şu sıralarda kullanıcılar tarafından deneyimlenebiliyor. iOS 14 yükleyen kullanıcılar tarafından ise Instagram tarafında fotoğraf çekmeseler bile kameralarının kullanımda olduğunu belirten ilginç bir hata ortaya çıktı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre ise sorunun çözülmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Son dönemin en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, zaman zaman çeşitli problemler ile gündeme gelebiliyor. Bunlardan birisi ise iOS 14 Beta sürümü ile karşımıza çıktı. Bu sürüme sahip Instagram kullanıcıları fotoğraf yada video çekimi yapmasalar bile kameralarının kullanımda olduğu uyarısı ile karşılaştılar.

Konu hakkında yapan bir Instagram temsilcisi, bu durumun bir hatadan kaynaklandığı ve şuan için sorunun çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtiyor. Uygulamanın Oluştur modu Instagram kamerasından erişilebildiği için bu uyarı ortaya çıkabiliyor. Diğer yandan ana sayfa üzerinden de kameraya kaydırarak bu geçiş uyarısı tetiklenmiş oluyor.

Instagram alışveriş özelliği nasıl yeniliklerle geliyor?Instagram alışveriş özelliği nasıl yeniliklerle geliyor?

Kameraya sadece siz erişiyorsunuz

Instagram sözcücü Vrege’e yapmış olduğu açıklamada, “Kameranıza sadece siz istediğinizde erişiyoruz -mesela ana sayfayı kaydırarak kameraya gittiğinizde. iOS 14 Beta’da bazı insanların kamerayı kullanmasalar da kamerayı kullanıyormuş gibi göründükleri bir hata bulduk ve düzeltiyoruz.” Dedi. Bu hatanın keşfedilmesini sağlayan durum ise Apple’ın yeni işletim sistemindeki agresif bildirim stratejisi oluyor. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde TikTok ve Linkedln gibi uygulamalarında kaydedilen metinleri görebildiği ortaya çıkmıştı. Yine iOS 14’ün yeni bildirim olayı bu sorunu ortaya çıkarmıştı.

Bir süre önce TikTok ve Linkedln’den gelen açıklamalarda ise iOS uygulamalarındaki sorunun kaldırıldığı ifade edilmişti. Reddit de bu soruna neden olan koddaki hatanın giderildiğine dair ifade verilmişti. Instagram’ın sahibi Facebook’da geçtiğimiz yıl iOS uygulamasında bir başka kamera problemini giderdiğini açıklamıştı.


Instagram'da bağış toplama dönemi başlıyorInstagram'da bağış toplama dönemi başlıyor
Instagram Hikayeler'e hareketli metin özelliği geliyorInstagram Hikayeler'e hareketli metin özelliği geliyor

PAYLAŞ