iOS 14 köklü değişikliklerle gelebilir! - Haberler - indir.com

iOS 14 köklü değişikliklerle gelebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 14:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, her geçen gün bir adım daha yükselerek gelişmeye devam ediyor. Apple şirketinin işletim sistemi, Android işletim sistemiyle karşılaştırıldığında kişiselleştirme ve uygulama özelliklerinin sınırı kullanıcılar ve geliştiriciler tarafından dikkat çekiyor. Kullanıcılar tarafından zaman zaman dile getirilen ve şikayetçi olunan bu konu, eylül ayı itibariyle gelmesi beklenen iOS 14 güncellemesiyle çözüme kavuşacağı dile getirildi. Yaşanan bu sorunun güncellemeyle giderileceği düşünülüyor. 

Donanımsal özellikleri ve güncellemelerle beraber sunulacak olan ayrıntılar, uygulamaların kalitesi yönünde oldukça sevilen iPhone akıllı cihazlar için son günlerde gelen yeni bir haber söz konusudur. Konuyla ilgili olarak söylentiler, Apple şirketinin iOS işletim sistemindeki kısıtlamalardan bazılarını ortadan kaldıracağı yönünde bilgiler vardır. ABD ve Avrupa'daki yasa düzenleyicilerin Apple'ın kontrolü nasıl sağladığı hakkında çeşitli sorular sormaya başlamasının ardından iOS 14, şirketin bu konu hakkında sınırlarını biraz daha hafifletmesi için son derece ideal bir fırsat olarak değerlendiriliyor. 

iOS 14 ile Apple’da yepyeni bir dönem başlayacakiOS 14 ile Apple’da yepyeni bir dönem başlayacak

Çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgiler, Apple şirketinin iOS 14'te Chrome ya da Gmail gibi uygulamaların varsayılan şeklinde ayarlanmasına izin vermeyi düşündüğü dile getirildi. Bu değişiklikler küçük olarak görünüyor olsa da bunun Apple şirketinin kendi uygulamalarıyla rekabet eden uygulama geliştiricileri üzerinde büyük bir etkisi olacağı yönünde bilgi vermek yanlış olmayacaktır. Söylentiler arasında iOS 14 güncellemesinin, Apple'ın varsayılan mevcut uygulama kısıtlamalarını gevşetmesi için ideal bir araç olarak değerlendirildiği de söylentiler arasındadır. Geçtiğimiz günlerde üçüncü parti uygulamalar nedeniyle yaşadığı sorunlar neticesinde bu şekilde bir karar aldıkları söylenen şirketin henüz konu hakkında net bir açıklama yapmadığı da dikkatlerden kaçmıyor.

Android'den iOS'a geçenler en çok etkilenen olacak

Yaşanan bu durumlar karşısında en çok etkilenenler Android'den iOS'a geçenler olacak. Teknoloji liderlerinden Apple'ın iPhone cihazlarının sahiplerinin kendi varsayılan uygulamalarını ayarlamalarına izin vermemesi en çok şikayet edilen durumların başında geliyor. Şirketin varsayılan uygulama kurallarını olduğundan daha rahat hale getirmesi durumunda, kullanıcılar için genel olarak iOS kullanımı daha da iyi bir hale getirilecek. Söz konusu bu kısıtlamalardan en çok etkilenen grup ise Android işletim sisteminden iOS'a yeni geçen kullanıcılardan kaynaklandığı biliniyor. Öyle ki Apple şirketinin sınırlayıcı kurallarına alışmanın zorluğu her fırsatta kullanıcılar tarafından dile getiriliyor. Yeni güncellemeyle beraber kullanıcılara sunulacağı söylenen bu özgürlüğün Android işletim sisteminde olduğu gibi istenilen uygulamayı istenilen şekilde kurmak anlamına geldiğini de belirtmek gerekiyor. 

Eylül ayı itibariyle sunulacak olan iOS 14 güncellemesiyle kullanıcıların uygulama kullanımları çok daha profesyonel hale getirilecek. Bu konu hakkında kullanıcılardan önemli düzeyde şikayetler alınıyordu. Konuyla ilgili olarak gelen güncel haberler, Apple takipçilerinde bir heyecana ve beklentiye sebep olduğu da bilinen durumlar arasındadır. Konuyla ilgili olarak söylentilerin gerçek olup olmayacağını ve konuyla ilgili olarak gelecek yorumların neler olacağını ise gelecek günlerde görmek mümkün olacak. Bunun için biraz daha beklemek gerekiyor. 

 


iOS 14 ile gelmesi beklenen özellikleriOS 14 ile gelmesi beklenen özellikler
Android 11' ve iOS 14'te olmasını beklediğimiz 9 iyileştirmeAndroid 11' ve iOS 14'te olmasını beklediğimiz 9 iyileştirme
iOS 14 ve iPadOS 14 güncellemesini alacak cihazlariOS 14 ve iPadOS 14 güncellemesini alacak cihazlar

PAYLAŞ