iOS 14 ile yeniden başlatılan iPhone’ları bekleyen büyük tehlike - Haberler - indir.com

iOS 14 ile yeniden başlatılan iPhone’ları bekleyen büyük tehlike

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-18 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın henüz kısa süre önce sunmuş olduğu iOS 14 güncellemesi kullanıcılara birçok yenilik ile beraber geldi. Ancak her ne kadar yeni özellikler ile sunulmuş olsa da, güncelleme ile hem e-posta hem de tarayıcı problemleri gündeme geldi. Durum böyle olunca daha önce böyle bir sistem hatası tespit edilememişti. Binlerce kullanıcının zor durumda olduğu ortaya çıktı. Yeni nesil iOS 14 sürümü bir süredir beta sürecindeydi ve nihayet, geçtiğimiz günlerde tüm kullanıcılar için sunuldu. Başlıca daha düzenli bir yapı ve yenilikçi araç takımlarının ana ekrana taşındığı bu güncelleme ile birçok beklenen özelliklere kavuşmuş oldu. Kullanıcıların varsayılan olarak belirlemiş oldukları uygulamaların ise İOS 14 ile beraber uyumlu bir şekilde çalışmadığı ortaya çıktı.

iOS 14 e-posta ve tarayıcı problemi

iOS 14 ile birlikte ücretsiz veya indirimli abonelik fırsatıiOS 14 ile birlikte ücretsiz veya indirimli abonelik fırsatı

Kullanıcılar, kendisine gönderilen e-postaları Chrome yada başka bir tarayıcı ile açabiliyorlar. Bu noktada Safari tek seçenek olmuyor. Ancak varsayılan tarayıcılar varsayılan e-posta uygulaması olarak da kullanılabiliyor. Birçok Twitter kullanıcısı, Google Chrome’un varsayılan tarayıcı olarak kullanıldığında bir problem yaşamadığını fakat telefonlarını yeniden başlattıklarında e-posta alma yada linklere tıklama gibi işlemlerin Safari ile yapıldığını belirttiler. Bu kapsamda ise bu işlemler için varsayılan olarak belirlenen Chrome yada diğer bir tarayıcının Safari tarafından devre dışı bırakıldığı gözüküyor.

Telefonlarını yeniden başlatan iOS 14 kullanıcılarının yaşamış olduğu bu sorunda varsayılan olarak belirlenen bir tarayıcı e-postaları okuyamıyor ve linkleri açamıyor. Ancak yeniden başlatıldıklarında Safari, varsayılan uygulama olarak tanımlanıyor. Bu noktada gerekli işlemleri bu tarayıcı yapmış oluyor. Geliştiriciler ise bu problemden kurtulmak isteyen kullanıcılara Apple Mail adlı uygulamayı silmeyi önerdi. Bu konu hakkında henüz Apple cephesinden bir açıklama gelmezken, bakalım kullanıcıların bu problemleri nasıl bir işlem ile giderilecek göreceğiz.


iOS 14 ile sunulacak yeni gizlilik özelliği ertelendi!iOS 14 ile sunulacak yeni gizlilik özelliği ertelendi!
Apple iOS 14 çıkış tarihini açıkladıApple iOS 14 çıkış tarihini açıkladı

PAYLAŞ