iOS 14 ile birlikte iPhone'lar arama kaydetme özelliği gelebilir - Haberler - indir.com

iOS 14 ile birlikte iPhone'lar arama kaydetme özelliği gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-09 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple, iOS 14 güncellemesi ile beraber birçok yeni özellik ve yetenek sunmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda şirketin geliştirmelerini sürdürdüğü bu işletim sistemi için gelen yeni bir habere göre iOS 14 ile beraber telefon ve Facetime görüşmelerinde arama kaydı gerçekleştirilebilecek. Apple’ın iOS 14’ü sonbahar aylarında iPhone kullanıcılarına vermesi bekleniyor. Teknoloji devi, yeni işletim sistemi güncellemesi ile beraber ne gibi yenilikler sunacağını hala belirtmiş değil. Ancak ortaya yeni sürüm hakkında sızıntılar gelmeye devam ederken, iOS 14 ile beraber gelebilecek yeni özellikler noktasında yeni bir detay daha belli oldu. IU Home’un raporuna göre iPhone kullanıcılarının bir süredir beklediği arama kaydetme özelliğini iOS 14 ile beraber görebiliriz.

iOS 14 ile beraber arama kaydı desteği geliyor

Microsoft OneDrive’a iOS Live Photo desteği gelecekMicrosoft OneDrive’a iOS Live Photo desteği gelecek

Yayınlanan bir ekran görüntüsü, arama kaydetme özelliğinin erken bir sürümün iOS 14 geliştirici yapısında sunulduğu gözüküyor. iOS 14 sürümünden alındığı iddia edilen ekran görüntüsüne göre yeni özellik ses ayarlarındaki “Telefon ve Facetime Aramaları” kısmında yer alıyor. Apple’ın Ayarlar uygulamasına eklemiş olduğu gözüktüğü açıklamada arama kaydetme özelliği “bu cihazdaki tüm gelen ve giden çağrıların kaydedilmesini sağlar” şeklinde açıklanıyor.

Bazı ülkelerde arama kaydı yasal olmayabiliyor. Apple, yeni özelliğin eklenmesinden kaynaklanabilecek olan problemleri önceden tespit etmek zorunda. Ayarlar ekranında yer alan uyarıda, arama kaydından sadece kullanıcının sorumlu olduğu ve yasal sorumlulukların yine kullanıcıya ait olduğu ifade ediliyor. Arama kaydetme özelliği ise isteğe bağlı olarak etkinleştirilebildiği gibi devre dışı da bırakılabiliyor. Apple cihazlarda üçüncü parti uygulamalar ile arama kaydı gerçekleştirebilmek mümkün durumda. Ancak Apple’ın bu tür özelliği kendi işletim sisteminde dahili olarak sunmak istediği biliniyor. iOS 14’ün eylül ayında gelmesi beklenirken, Haziran ayında ise iOS 14’ün tanıtılması bekleniyor.


iOS cihazlarda ekran kontrastı ve şeffaflığı nasıl arttırılır?iOS cihazlarda ekran kontrastı ve şeffaflığı nasıl arttırılır?
iOS 14 hangi iPhone modellerine gelecek?iOS 14 hangi iPhone modellerine gelecek?

PAYLAŞ