iOS 14 hayatımıza neler katıyor? - Haberler - indir.com

iOS 14 hayatımıza neler katıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-22 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın en yeni işletim sistemi olan iOS 14 geçtiğimiz günlerde resmi olarak yayınlandı ve tüm kullanıcılar tarafından indirilebilir hale geldi. Yeni iOS güncellemesi ile beraber iPhone cihazlara birçok yenilik geldi. Bizde sizlere bu içeriğimizde iOS 14 ile beraber öne çıkan yeni özellikler neler bunları derledik. Apple’ın uzun bir süredir her yıl düzenli olarak gerçekleştirmiş olduğu WWDC etkinliği bu yıl korona virüsten ötürü online bir şekilde gerçekleştirildi. Cihazları daha kullanışlı ve işlevsel bir hale getiren iOS 14 tanıtıldı ve yeni güncelleme birçok avantaj ile beraber geliyor.

iOS 14 ile gelen yeni özellikler

  • Widgetlar
  • App Library
  • App Clips
  • Siri
  • Picture-in-Picture
  • Maps
  • Arama Ekranı
  • Safari
  • Spatial Audio
  • Car Keys
  • Messages
  • Translate
  • Varsayılan Uygulamalar
  • Memoji: Yüz Maskesi
  • Gelişmiş Gizlilik

Widgetlar

iOS 14 ile birlikte Google arama widget'ı iPhone'lara geldiiOS 14 ile birlikte Google arama widget'ı iPhone'lara geldi

Android tarafında bilinen popüler Widget özelliği uzun bir süre sonra iOS 14 ile iPhone cihazlara da geldi. Kullanıcılar artık çeşitli widgetları diledikleri gibi kişiselleştirebiliyor ve Widgetlarını ana ekrana ekleyebiliyorlar. Bu noktada haberler, hava durumu, harita ve takvim gibi birçok Widget seçeneği ana ekrana dahil olabiliyor. İlerleyen zamanlarda üçüncü parti destekler ile bu çeşitliliğin artması bekleniyor.

App Library yeniliği

iOS platformunda daha önce görülmeyen ve yeni güncelleme ile bir başka yenilik App Library oluyor. Türkçesi Uygulama Kütüphanesi olarak çevirilen bu özellik, bütün uygulamaların tek bir alanda gruplanmış bir şekilde listelenmesini sağlıyor. Bu sayede kullanıcıların tüm uygulamalara tek bir yerden kolay bir şekilde erişmesini sağlıyor.

App Clips

Yepyeni bir özellik olan App Clips ile iPhone’lar ödeme gerçekleştirmeyi oldukça kolay bir şekilde yapabilecekler. Restoranlardan elektrikli scooterlara kadar birçok alanda Apple ile ödeme seçeneği bulunuyor. iPhone NFC ile çalışan  App Clips sayesinde kolay ödemeler gerçekleştirebileceksiniz.

Yeni tasarım sesli asistan SİRİ

Apple’ın popüler özelliği Siri, artık kullanıcılar ile daha fazla etkileşime girebilecek. Yapay zeka tarafı güçlendirilen Siri için tasarım da yenilenmiş olarak geliyor. iOS 14 ile beraber artık Siri tam ekran gelmiyor ve aşağıdan açılan küçük bir görünüm ile aktif oluyor.

Picture-in-Picture özelliği

Bir video izlerken başka bir işlem yapamama durumu oldukça sinir bozucu olabiliyor. Ancak Android tarafından bilinen ve iOS 14 ile iPhone cihazlara gelen resim içinde resim özelliği ile  YouTube, FaceTime veya Netflix gibi uygulamalarda açık olan bir medya akışı esnasında başka bir uygulamaya rahat bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Bu esnada ekranda video oynamaya devam edecektir.

Maps daha yenilikçi ve canlı

Apple’ın yenilenen Haritalar uygulaması birçok özelliği de beraberinde getiriyor. Arttık Apple Maps, bisiklet süren kullanıcılar için özel rota çizebiliyor. Kullanıcılar bir yolu tercih ettiklerinde merdiven çıkmaları gerektiğini bile Apple Maps söyleyebiliyor. Diğer yandan Apple Maps gidilen yeni bir şehir için tur rehberini de içerisinde barındıracak.

Arama ekranı tasarımı yenilendi

iPhone kullanıcılarının en büyük sorunlarından olan arama ekranı tasarımı iOS 14 ile beraber baştan aşağı yenileniyor. Artık birisi aradığı zaman tam ekran yerine üstten açılan bir bildirim ekranı gibi cihaz çalıyor.

Safari gizlilik odaklı yenilikler

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS 14 güncellemesi ile beraber Safari daha da  hızlı ve güvenli bir hale geliyor. Site bazında gizlilik raporları sunabilecek olan Safari, herhnagi bir şifrenizin yada hesabınızın veri sızıntılarında ortaya çıkıp çıkmadığını sizlere bildirecek. Diğer  yandan Safari uygulaması ile yabancı dile sahip bir internet sitesine girdiğiniz zaman bir çeviri butonu ekranda gözüküyor. Bu butona basmanız ile beraber tüm sayfa baştan aşağı seçtiğiniz dile çeviriliyor.


Google iOS uygulaması, metinleri sesli şekilde okuyacakGoogle iOS uygulaması, metinleri sesli şekilde okuyacak
iOS 14.2 güncellemesiyle Shazam özelliği geliyoriOS 14.2 güncellemesiyle Shazam özelliği geliyor

PAYLAŞ