iOS 14 Beta 5 yayımlandı - Haberler - indir.com

iOS 14 Beta 5 yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-19 17:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple'ın etkinliğinde duyurulduğu andan itibaren, merakla beklenen iOS 14, geliştiriciler için beta sürümleri ile geliştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda geliştiriciler tarafından iOS 14 Beta 5 yayınlandı. Kullanıcılara kısa süre içerisinde yeni güncellemeler sunan beta sürümü ile iOS 14'ün tamamen yayınlanmasına giden bu yolda alınan güncellemeler de dikkat çekiyor. İşte iOS 14 Beta 5 özellikleri.

iOS 14 Beta 5 özellikleri

Yalnızca iOS 14 değil aynı zamanda iPadOS 14'ün beşinci betaları geliştiriciler için yayınlandı. Yeni iOS 14 Beta 5 sürümü, yeni TV uygulama widgetları, corona virüsü ile ilgili bildirim desteği ve daha fazlasını barındıran Beta 4'ün yayınlanmasından iki hafta sonra geliyor.

Apple, Epic Games'in fişini çekmek üzereApple, Epic Games'in fişini çekmek üzere

Biliyorsunuz, iOS 14 Beta 4, iki hafta önce geliştiriciler için piyasaya sürüldü ve TV uygulaması için yeni bir widget özelliği getirdi. iOS 14 ayrıca başlangıçta Maruz Kalma Bildirimi API’sı bildirimleri hakkında bir destekten yoksundu ancak bu iOS 14 Beta 4 ile çözülmüştü.

Yeni beta ile birlikte iPhone'da yüklü olan bütün uygulamaları hem bir simge görünümünde hem de alfabetik bir listede yalnızca bir yerde göstermeye olanak sağlıyor. Bütün uygulamalar ile uygulama simgeleri ve "Ana Ekran" simgesi daha temiz bir görünüm için gizlenebiliyor.

Widget Gizliliği konusunda da bir özellik eklenmiş durumda. Konumunuzu kullanan uygulamalar için artık ayarlamaları yapabiliyorsunuz. Widgetların konum verilerinizi sunulan 4 seçenek ile birlikte ayarlamayı sağlıyor.

Çalar Saat için yeni bir özellik geldi. Normalde alarm kurmak için yazmanız gereken rakamlar, çok daha kolay ve işlevsel hale geliyor.

Bu son gelen özelliklere ek olarak beta 5 ile birlikti gelen telefon aramaları ve FaceTime aramaları bundan sonra bütün iPhone/ iPad ekranını kaplamıyor. Siri istekleri de en aza indirilerek Siri kullanıldığı zaman ekranı tamamen kaplamıyor. Siri, iOS 14'te daha da akıllı bir hale geliyor ve sesli mesajlar göndermeye de olanak sağlıyor. Resim İçinde Resim modu, kullanıcıların diğer uygulamaları kullanırken kullanıcıların video izlemelerine ya da FaceTime kullanmasını sağlıyor.

App Clips, kullanıcıların tam bir uygulamayı indirmeye gerek kalmadan bazı uygulama özelliklerinden faydalanmasına imkan tanıyor. Bu, bir kahve satın almak, restoran rezervasyonu yapmak ya da bir scooter kiralamak gibi hızlı işlemler için kullanılabilir.

Bir diğer yenilik önceki beta sürümler ile gelen özelliklere ek olarak, Mesajlar uygulamasında oluyor. Artık önemli konuşmaları sabitleyebilir, grup sohbetlerinde "@" işareti kullanarak arkadaşlarınızı etiketleyebiliyorsunuz. Çok daha fazla kişinin dahil olduğu görüşmeleri daha düzenli tutmak için satır içi yanıtlardan yararlanabilirsiniz. Memoji seçenekleri eklenen yeni beta sürüm ile birlikte ve grup sohbetlerine fotoğraflar, emoji veya Memoji içeren simgeler de atanabiliyor.

iOS 14 hâlâ geliştiriliyor ve kararlı bir uygulama değil. Bu sebeple hata ile karşılaşmanızın kaçınılmaz olduğunu göz önünde bulundurarak, bu sürümü yüklemenizi tavsiye etmiyoruz. 

iOS 14 güncellemesi alacak telefonlar ve iPadOS 14 güncellemesi alacak cihazlar

– iPhone 11
– iPhone 11 Pro
– iPhone 11 Pro Max
– iPhone XS
– iPhone XS Max
– iPhone XR
– iPhone X
– iPhone 8
– iPhone 8 Plus
– iPhone 7
– iPhone 7 Plus
– iPhone 6s
– iPhone 6s Plus
– iPhone SE (1. jenerasyon)
– iPhone SE (2. jenerasyon)
– iPod touch (7. jenerasyon)
– iPad Pro 12.9 inç (4. jenerasyon)
– iPad Pro 11 inç (2. jenerasyon)
– iPad Pro 12.9 inç (3. jenerasyon)
– iPad Pro 11 inç (1. jenerasyon)
– iPad Pro 12.9 inç (2. jenerasyon)
– iPad Pro 12.9 inç (1. jenerasyon)
– iPad Pro 10.5 inç
– iPad Pro 9.7 inç
– iPad (7. jenerasyon)
– iPad (6. jenerasyon)
– iPad (5. jenerasyon)
– iPad mini (5. jenerasyon)
– iPad mini 4
– iPad Air (3. jenerasyon)
– iPad Air 2



PAYLAŞ