iOS 14 batarya sorununa fabrika ayarları çözümü - Haberler - indir.com

iOS 14 batarya sorununa fabrika ayarları çözümü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoljoi devi Apple’ın iPhone kullanıcıların sunmuş olduğu son iOS sürümü olan iOS 14 ile beraber birçok yenilik geldi. Ancak yenilikler ile beraber birçok çeşitli sorunda beraberinde geldi. Bunlardan en yoğun olarak şikayet edilen durum iOS 14 ile beraber hızlı pil tüketimi oldu. Apple cephesinden ise yaşanan bu batarya problemlerine yönelik ilginç bir çözüm önerisi geldi. Yayınlanan bir rehberde iOS 14 ile beraber gözlemlenen sıkıntılar doğrulanırken, şuanlık fabrika ayarlarına dönülmesinin sorunu çözdüğü ifade ediliyor. Yeni iOS 14 işletim sistemi sürümü uzun süredir bekleniyordu. Nihayet geldi ve gelmesi ile beraber birçok yeni özelliği de beraberinde görmüş olduk.

iOS 14 ile beraber batarya sorununa ilginç çözüm

iOS 14.2 ikinci geliştirici betasında görülen emojileriOS 14.2 ikinci geliştirici betasında görülen emojiler

Güncelleme yeni özellikler ile gelmesiyle beraber hatalardan tamamen arındırılmış olmadı. Kullanıcılar bazı kritik hatalar ile karşılaşmış olabileceği doğrulandı. Teknoloji devi Apple’ın yayınladığı yazıda iOS 14 ve watchOS 7’de veri ve pil ile alakalı yedi önemli problem olduğu söyleniyor. Şirket, bu sorunların çözümü olarak ise fabrika ayarları ile tüm içeriği ve ayarları iPhone’dan silmek olduğunu ifade ediyor. Apple, aktivite, sağlık ve fitness uygulamalarıyla alakalı altı problemin haricinde iPhone ve Apple Watch’ta artan pil tüketimi problemi olduğunu da açıkladı. Birçok kullanıcı da özellikle artan pil tüketimi ile beraber Apple Support Twitter sayfasında şikayetlerini dile getirdiler.

Şuan için bu sorunlardaki tek olumlu olayın sorunların bir iOS 14 güncellemesine gerek kalmadan çözülebilecek olması diyebiliriz. Ayrıca verilerin tamamen kaybolması gibi bir seçenek de yer alıyor. Son dönemde artan hızlı pil tüketimi şikayetleri sonrasında bu öneriler ile beraber Apple ne gibi bir hamle de bulunacak göreceğiz. Şuan için çözüm yollarının da kısıtlı olduğunu belirtelim.  


iOS 14 artık sürüm düşürme işlemi için uygun değiliOS 14 artık sürüm düşürme işlemi için uygun değil
iOS 14'te pil problemleri olduğunu kabul ettiiOS 14'te pil problemleri olduğunu kabul etti

PAYLAŞ