iOS 14: AirPods otomatik geçiş nasıl kapatılır? - Haberler - indir.com

iOS 14: AirPods otomatik geçiş nasıl kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-14 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple, iOS 14, AİrPods ve AirPods Pro kulaklıklarına yeni bir otomatik geçiş özelliği ekledi. Bu özelik, başka bir Apple cihazda içerik oynatmaya başlandığında, AirPods bağlantısı otomatik birmşekilde geçiş yapabiliyor. Fakat, bazı kullanıcılar için bu özellik kullanışsız olarak değerlendiriliyor ve önceki sürümlerde olduğu gibi her cihaza manuel olarak bağlanmayı da tercih ediyor. Tam da burada AirPods otomatik geçişi nasıl kapatılır? Sorusu akla geliyor. İşte otomatik geçiş kapatma yöntemi.

iOS 14: AirPods otomatik geçiş kapatma işlemleri

iPhone ve iPad’i standart bir şekilde kullanıyorsanız, Airpods otomatik geçişi çok kullanışlı bir özellik olarak değerlendiriliyor. iPad cihazlarda video oynatırken akıllı cep telefonunuzda müzik dinlemek gibi aygıtlarınızı aynı anda sıklıkla kullanan biriyseniz, otomatik geçiş tam olarak bu noktada sıkıntı yaratabilir.  Otomatik anahtar ayarı, cihaz bazında değiştirilebilir. Örneğin, AirPod’larınızın telefonunuza otomatik olarak bağlanmasını önlemek istiyorsanız şu adımları izlemelisiniz;

Yeni nesil AirPods kemik iletim teknolojisi ile gelebilirYeni nesil AirPods kemik iletim teknolojisi ile gelebilir

– AirPod’larınızı iPhone’a bağlayın.
– Ayarları açın.
– Bluetooth‘a dokunun.
– AirPod’larınızı bağlı cihazlar listesinde bulun ve satırın sağındaki küçük (i) düğmeye basın.
– ‘Bu iPhone’a bağlan‘ ayarına dokunun.
– Ayarı ‘Otomatik Olarak’ yerine ‘Bu iPhone’a En Son Bağlandığında‘ olarak değiştirin.

Sahip olduğunuz ve AirPods için otomatik geçişi devre dışı bırakmak istediğiniz her cihaz için bu adımları tekrarlayarak yapmak istediğiniz işlemi anında gerçekleştirebilirsiniz. Otomatik geçiş, iOS 14 çalıştıran tüm iPhone ve iPad’lerde ve Big Sur çalıştıran Mac’lerde destekleniyor.

‘Bu iPhone’a En Son Bağlandığında’, AirPod’ların yalnızca aynı cihaza önceden bağlanmışlarsa cihaza bağlanacağı anlamına gelir. Bu duruma örnek vermek gerekirse, AirPod’larınızı telefonunuzla yatmadan önce kullanıyorsanız, AirPod’larınızı kulaklarınıza koyduğunuzda sabahları otomatik olarak iPhone’a yeniden bağlanmaya çalışacaklar. Bir başka deyişle, otomatik geçiş özelliği gelmeden önceki halde kullanmaya devam edersiniz. ‘Otomatik’ seçeneği ise, AirPod’ların cihazlar arasında geçici olarak geçiş yapmasına izin veren yeni varsayılan davranıştır. Örneğin, AirPod’larınız iPad’inize bağlıysa ve ardından iPhone’unuzun Müzik uygulamasında Oynat’a basarsanız, AirPod’lar iPad yerine iPhone’a bağlanır. AirPod’lar geçiş yaparken iPad’inizde bir video izliyorsanız, video otomatik olarak duraklatılacaktır. Konu hakkında yapacağınız işlemler oldukça basit olup sonuçları da sizi oldukça rahatlatacaktır. Adım adım tüm işlemleri yapabilirsiniz. 


AirPods Studio satış fiyatı ve çıkış tarihi sızdırıldıAirPods Studio satış fiyatı ve çıkış tarihi sızdırıldı
AirPods 3 çıkış tarihi 2021 yılına planlanıyorAirPods 3 çıkış tarihi 2021 yılına planlanıyor
iOS 14.2 beta 2 ile bir çok yeni emoji geliyoriOS 14.2 beta 2 ile bir çok yeni emoji geliyor

PAYLAŞ