iOS 13'te olmasını beklediğimiz 10 bomba özellik - Haberler - indir.com

iOS 13'te olmasını beklediğimiz 10 bomba özellik

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-27 13:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Kiminin olmazsa olmazı olan kiminin ise ben asla kullanmam dediği mobil işletim sistemi iOS’a her yıl yeni şeyler eklenmeye devam ediyor. Her sene yenilense de Apple ürünlerinin işletim sistemi olan iOS’un hala bazı temel eksikleri mevcut ediyor. Bugün haberimizde sizler için iOS’un yeni sürümünde olmasını beklediğimiz 10 özelliği sizler için sıraladık.

Apple iOS işletim sistemi ile yakaladığı başarı doğrusu dillere destan. Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan şirket, her yıl yeni bir güncelleme çıkarıp yeni yeni özellikler ekliyor. Ancak gel görelim ki en büyük rakibi olan Android işletim sistemi ve kendisinden alması gereken pek çok özellikten mahrum. Bugün bizde sizler için hazırlamış olduğumuz bu liste haberinde bu eksikler neler ve iOS 13’de olması gereken özellikleri sıralayacağım. Hadi gelin listenin devamını birlikte okuyalım.

iOS 12 ve iOS 13'le hangi yenilikler gelecek?iOS 12 ve iOS 13'le hangi yenilikler gelecek?

1- Dinamik duvar kağıdı

Kullandığınız akıllı telefonun ya da tabletin duvar kağıdını günün saatlerine göre değişmesini ister miydiniz? Apple macOS Majove’de Dinamik Masaüstü isimli özelliği ile bunu yapıyor. Peki bu özelliği iPhone’nunuzda görmek ister miydiniz?

2- FaceID ve TouchID kullanarak uygulamaları kitleme

Android işletim sistemine sahip cihazlarda 3. Parti uygulamaları ile rahat bir şekilde gerçekleştirilen bu özellik, iOS’ta bazı yöntemler ile yapılabiliyor. Fakat gel görelim ki bu uygulamalarda mükemmel çalışmıyor.

3- Resim içerisinde resim özelliği

Şimdilik yalnızca iPad’lerde olan bu özellik, ne yazık ki iPhone’da yok. Aynı zamanda işlemlerin oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiyor olması da Apple adına büyük ayıp oluyor.

4- Always On Display

OLED ekranlara geçiş sağlayan Apple, çentik dışında çok fazla işe yaramadığı da bir gerçek. Telefonun ekranını kapattığınız zaman bildirimlerin basit bir şekilde gösterildiği “Her zaman açık ekran özelliği” OLED ekran özelliklerini kullanıcılarına yaşatmış olacaktır.

5- Çözünürlük ve kare hızının kameradan değiştirilmesi

Kamera konusunda gelinen nokta göz önüne alınınca, kamera ayarlarını hala kameradan yapıyor olunması Apple adına üzücü bir durum. Çok basit bir ayarlama yapacak olsan bile bunun için ayarlar sekmesine uğramak gerekiyor. Halbuki kameranın herhangi bir yerlerine ayarlarını da koysalar ne kadar güzel olacaktır.

6- Mobil veri kullanım göstergesi

WiFi olamadığı yerlerde mobil verinin kullanılması sonucu internet yetiştirememekten herkes sanıyorum muzdarip. Bence mobil veri takibi yapılabilecek bir gösterge insanların içini daha rahatlatacaktır.

7- iPhone’lar için Apple Pencil desteği

Apple’ın en büyük rakibi olan Samsung’un Note serisi ile neleri  başardığını herkes biliyordur. Apple da iPhone’lara Apple Pencil özelliğini getirirse, pazardaki payı bence bir miktarda olsa büyüyecektir.

8- Gerçek karanlık mod desteği

Gözlerin yorulmaması adına geliştirilen karanlık mod, ciddi anlamda önemli bir mod. Bazı uygulamalar bu özelliği kullanıcılarına sunuyor olsa da henüz sistemsel anlamda böyle bir özellik mevcut değil.

9- FaceID’nin iPhone’larda her yönden çalışması

Yeni geliştirilen iPad’lerle beraber gelen bu özellik, iPhone’larada gelmesi oldukça iyi olacaktır.

10- iPad için hesap makinesi

iPad’lerin çıktığı günden beri içerisinde hesap makinesi olmaması herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Bu şaşkınlığa bir son vermesi gerekn Apple, bence en kısa zamanda bu özelliği eklemeli.

 

 

 


iOS 13 yolda, bundan sonra iPhone ve iPad'ler nasıl görünüme sahip olacakiOS 13 yolda, bundan sonra iPhone ve iPad'ler nasıl görünüme sahip olacak

PAYLAŞ