iOS 13'de Bilinmeyen ve Spam Aramaları Susturmak - Haberler - indir.com

iOS 13'de Bilinmeyen ve Spam Aramaları Susturmak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-23 13:33:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

iPhone akıllı cihazlara gelen iOS 13 sürümü ile beraber akıllı cihazlar birbirinden farklı yeni özellikler ile zenginleşti. Zaman zaman akıllı cihaz kullanıcılar bilinmeyen numaralardan gelen bir yığın arama karşısında son derece rahatsız olabiliyorlar. iOS 13, bu rahatsız edici aramaların önüne geçecek ileri seviyede güncellemeler getirerek kullanıcıları rahatlatacak birbirinden farklı özellikler sunuyor. Spam aramalar susturmak için gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan iOS 13 ile beraber bilinmeyen numaralardan gelen aramaların önüne geçebileceksiniz. Söz konusu bu spam susturma özelliği neredeyse her bir iOS 13 cihazına gelmiş olup iOS kullanıcıları için oldukça kullanışlı bir özellik olarak görülüyor. 

Kullanıcıların akıllı cihazlarını daha fonksiyonel bir şekilde kullanmaları adına gelen özelliklerin her birini değerlendirerek akıllı cihazınızı daha da fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. Bilinmeyen numaralardan gelen aramalar her zaman kullanıcıları rahatsız eden ve zaman zaman da önüne geçilmeyen bir durumdur. Kimden geldiğini bilmediğiniz ya da yurt dışından gelen aramalar tarafından size yapılan aramaların iOS 13 ile beraber gelen bu özellik sayesinde otomatik olarak önüne geçebileceksiniz. Gelişmiş düzeyde özelliklerin yanı sıra aynı zamanda bu gibi bir güvenlik önleminin alınmış olması iPhone kullanıcılarını memnun eden özellikler arasındadır. 

iOS 13 Ve iPadOS Açık Betası YayındaiOS 13 Ve iPadOS Açık Betası Yayında

iOS ile bilinmeyen ve spam aramaları engelleme

iOS 13 ile beraber bilinmeyen ve spam aramaları otomatik olarak engellemek ya da susturmak için ilk olarak iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazınızın ana menüsünden Ayarlar menüsüne giriş yapmanız gerekiyor. Ayarlar menüsünde yer alan seçeneklerden Telefon yazana tıklayın. Bu menüde gelen ya da giden aramalar ile ilgili yapabileceğiniz birbirinden farklı birçok seçenek yer alıyor. Kimden geldiği bilinmeyen ve Spam aramaların önüne geçmek için iOS 13 güncellemesi ile beraber gelen birbirinden faklı yeni özellik arasında yer alan Bilinmeyen Aramaları Sessize Al başlığının yanında yer alan butonuna tıklayın ve bu butonu aktif hale getirin. Bu sayede özelliği aktif hale getirmiş olacaksınız. Akıllı cihazınızın sunduğu özelliklerden faydalanmak için detaylı incelemeler yaparak daha zengin bir kullanım elde edebilirsiniz. 

Şöyle ki iOS sürümü ile beraber gelen bilinmeyen ya da Spam aramaları sessize alma özelliğini sorunsuz bir şekilde akıllı cihazınızdan kullanarak bu gibi sorunlar ile uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. Birçok kullanıcının hoşuna gidecek olan bu özelliği Ayarlar - Telefon menülerinde bulamıyorsanız cihazınız iOS 13 işletim sistemi güncel değildir. iOS 13 işletim sistemini iPhone akıllı cihazınıza kurmak için cep telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin. Ayarlar menüsünden ise Genel - Yazılım Güncelleme adımlarını takip edin ve eğer bu menü içerisinde halihazırda bir bekleyen güncelleme varsa güncellemenizi yapın. Bu sayede iOS 13 sürümü akıllı cihazınıza yüklemiş olacaksınız. iOS 13 sürümü akıllı cihazınızda güncel olduğu anda bilinmeyen ve spam aramaları susturma özelliğini de mevcut hale getireceksiniz. Ardından yukarıda saydığımız adımları takip ederek aktif hale getirebileceksiniz. Bu sayede bu sorundan da kurtulmuş olacaksınız. 

 


iOS 13 Özellikleri ve Hakkında BilinmeyenleriOS 13 Özellikleri ve Hakkında Bilinmeyenler
Apple'ın Gizlediği 9 iOS 13 Özelliği!Apple'ın Gizlediği 9 iOS 13 Özelliği!
Son iOS 13 beta sürümü yayınlandıSon iOS 13 beta sürümü yayınlandı

PAYLAŞ