iOS 13.5 için geri sayım başladı - Haberler - indir.com

iOS 13.5 için geri sayım başladı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-19 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bir süredir devam eden iOS 13.5 güncellemesi için geliştirme sürecinin sonuna gelindi ve güncellemenin yayınlanmasıyla beraber geri sayım başlamış oldu. iOS 13.5 için sızdırılan çıkış tarihi ve güncelleme ile ilgili merak ettiğiniz detaylar yazımızda. Yaklaşık olarak bir aydır beta sürecinde olan iOS 13.5 güncellemesinin Golden Master (GM) sürümü, geliştiriciler için yayınlandı. Şöyle bir durum var ki, halka açık final sürümden hemen önce yayınlanan ve final sürümüyle adeta aynı yapı numarasına sahip olan güncelleme, nihai sürümden farksız. Bu durum da iOS 13.5 güncellenmesinin, yakın zaman içerisinde herkes için yayınlanacağı anlamında geliyor. 

iOS 13.5 güncellemesi ile gelecek yeni özellikler

iOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyoriOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyor

1. COVID-19 maruz kalma bildirimleri API'si aktif edilecek

iOS 13.5 güncellemesiyle beraber gelen özelliklerden biri halkın sağlığını korumak adına. Şöyle ki halk sağlığı yetkilileri için COVID-19 maruz kalma bildirimleri API'si yayınlandı. Bu özelliğin aktif hale getirilmesi ve COVID-19 maruz kalma API'sının kullanıldığı bir sağlık uygulamasının yüklü olması halinde, Bluetooth LE teknolojisiyle birlikte birbirlerinin Bluetooth menziline giren telefonlar, haberleşmeye başlıyor ve bu etkileşimi anonim olarak kayıt altına alıyor. Ardından ise herhangi bir kişi corona virüse yakalanırsa, enfekte olan kişinin cihazında kaydedilen anahtarlar sunucuya yükleniyor ve bu kişinin de temasta bulunduğu herkese bildirim gidiyor. 

2. Yüzünüzde bir maske varsa iPhone bunu algılayacak ve Face ID'yi atlayarak şifre ile kilit açmayı kolaylaştıracak

COVID-19 salgınından korunmak adına sık sık maske kullanmak zorunda olduğumuz bu günlerde, birçok kullanıcı Face ID güvenlik doğrulaması ile iPhone akıllı cihazlarının kilidini açmakta zorluk çekiyor. Bu durumun farkında olan Apple, iOS 13.5 güncellemesiyle beraber Face ID'nin yüzünü algılamaması halinde, kullanıcıların ana ekran çubuğunu yukarı kaydırarak hızlı bir şekilde şifre ekranına ulaşması da sağlanacak. 

3. FaceTime görüşmelerinde otomatik yüz yakınlaştırma kapatılabilecek

iOS 13.5 güncellemesi ile beraber kullanıcılara sunulacak olan bir diğer yenilik ise FaceTime görüşmelerindeki otomatik yüz yakınlaştırma özelliğinin kullanıcı insiyatifine bırakılacak. Bildiğiniz üzere FaceTime'da 32 kişiye kadar görüntülü görüşme sağlanabiliyor ve buradaki katılımcılar ise karolar içerisine konumlandırılacak. iOS 13.5 güncellemesi ile beraber kullanıcılar isterlerse bu özelliği kapatabilecekler. Şöyle ki, Ayarlar - FaceTime - Konuşma adımlarını kapatarak statik bir arayüze geçiş yapabilirsiniz. Bu sayede ekrandaki kişilerin görüntüsü büyüyüp küçülmek yerine, herkes aynı büyüklükte karolar içerisinde yer alacak. 

4. Acil servisler aranıldığında, kişinin tıbbi kimliği otomatik olarak paylaşılabilecek

iOS 13.5 güncellemesiyle gelecek olan bu özellik şu an için ABD ile sınırlı olacak. Şöyle ki, 112 gibi acil telefon numaraları arandığında kullanıcılarının tıbbi kimlik bilgilerini acil durum görevlisi ile otomatik olarak paylaşmasına izin verilecek. 

5. Apple Müzik'deki şarkılar, Instagram hikayelerinde paylaşılabilecek

Apple Müzik uygulamasında yer alan bir şarkıyı paylaşmak için artık Instagram seçeneği de yer alacak. Bu sayede Apple Müzik kullanıcıları, sevdikleri şarkıları, tıpkı Spotify'da olduğu gibi Instagram'da paylaşabilecekler. 

iOS 13.5 güncellemesi ile iPhone çökerten mesaj sorunu çözülüyor

iOS 13.5 yeni özelliklerin yanı sıra, çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri de içeriyor. Bunlar:

  • Yeni güncellemeyle birlikte, iPhone'ların çökmesine neden olan karakter uyumsuzluğu sorunu gideriliyor.
  • Yüksek miktarda bellek tüketen e-postalar gönderilmesiyle bir iOS aygıtının uzaktan kontrol edilmesine neden olan Mail uygulamasındaki bir güvenlik sorunu çözülüyor. 
  • Bazı web sitelerinden video oynatıldığında, karşılaşılan siyah ekran sorunu çözülüyor.

iOS 13.5 ne zaman çıkacak?

iOS 13.5 güncellemesinin 20 Mayıs Çarşamba günü yayınlanacağı tahmin ediliyor. Türkiye saatiyle saat 20.00'da yayınlanması beklenen güncelleme çıktığında, içeriğimiz güncellenecektir. 


iOS 13.5 Beta 4 çıktıiOS 13.5 Beta 4 çıktı

PAYLAŞ