iOS 13.4 ile birlikte iPhone ve Apple Watch'lar araba anahtarı olarak kullanılabilecek - Haberler - indir.com

iOS 13.4 ile birlikte iPhone ve Apple Watch'lar araba anahtarı olarak kullanılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-07 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Yazılım

Merakla beklenen iOS 13.4’ün beta sürümü yayınlandı. Pek çok yeniliğe ev sahipliği yapan iOS 13.4 güncellemesiyle birlikte artık Apple Watch’lar ve iPhone’lar otomobil anahtarı olarak kullanılabilecek.

Geçtiğimiz haftalarda iOS 13.3.1 güncellemesini yayınlayan Apple, iOS 13’ün dördüncü güncellemesi olan iOS 13.4 üzerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Beta sürümü yayınlanan güncelleme iOS işletim sistemine sahip cihazların kullanım alanlarını çeşitlendirecek. Peki iOS 13.4’ün yenilikleri neler?

Apple'ın internet sitesini Arcade kahramanları ele geçirdi!Apple'ın internet sitesini Arcade kahramanları ele geçirdi!

Mail uygulamasına araç çubuğu

iOS 13’ün yayınlanmasıyla birlikte Apple’ın Mail uygulaması da değişmişti. Araç çubuğundaki “Yanıtla” ve “Sil” seçeneklerinin yan yana konumlandırılması bazı kullanıcılar için pek de kullanışlı olmamıştı. Çünkü bir maili yanıtlamak yerine yanlışlıkla silmek oldukça mümkündü. Bu konuda tasarımsal bir hata yaptığını fark eden Apple ise 13.4 ile birlikte bu soruna çözüm sunuyor. Birçok kullanıcının karşı karşıya kaldığı sorunu ortadan kaldıran Apple butonların yerleşiminde değişikliğe gitti. Artık çöp kutusu ikonu en solda bulunuyor. Bunun yanı sıra “Bayrak” ve “Klasör” butonları da yeni güncellemeyle araç çubuğuna dahil ediliyor. Yanlış tıklamaların önüne geçmek için Apple ikonların arasındaki mesafeyi de genişletmiş bulunuyor.

iOS 13.3 için kötü haber: Girmek var, çıkmak yok! 

iCloud Drive dosya paylaşımı

iOS 13 ile birlikte duyurulan iCloud ile dosya paylaşım özelliğinin ilerleyen zamanlarda kullanıcılara sunulacağı açıklanmıştı. Önceki güncellemelerde Apple’ın bu özelliği sunmaması endişe uyandırmış ve iCloud paylaşım özelliğinin gelmeyeceğini düşündürmüştü ki özelliğin nihayet iOS 13.4’le geleceği öğrenildi. Bu özellik sayesinde Apple kullanıcılarının uygulamalardaki klasörleri başka kullanıcılarla paylaşabilecek.

App Store'dan macOS / iOS / tvOS platformları için evrensel satın alma

Apple’ın iOS 13.4’le sunduğu en önemli özelliklerden biri de kuşkusuz ki evrensel satın alma. Bu sayede macOS, tvOS ya da iOS işletim sistemini kullandığınız cihazlara App Store üzerinden satın aldığınız herhangi bir oyunu tek bir ödemeyle üç platformda da rahatlıkla kullanabileceksiniz. Bu durum hem iOS ve macOS için uygulama ve oyun geliştiricileri rahatlatarak geliştirdiklerini tek bir pakette sunma imkanı sunuyor, hem de kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor.

CarKey özelliği ile aracınızın kilidinizi açın, motoru çalıştırın

Ve gelelim en önemli özelliğe. Bir süredir Apple cihazlar için yayınlanacağı konuşulan CarKey özelliği iOS 13.4’le kullanıma sunuluyor. iOS 13.4 ile birlikte Apple Watch ve iPhone cihazlarıyla artık otomobil kilidini açıp kapatabilmek ve motoru çalıştırabilmek mümkün hale geliyor.

Özelliğin sadece NFC desteğine sahip olan araçlar için geçerli olduğunun altını çizmekte de fayda var. Cüzdan uygulaması sayesinde çalışacak CarKey özelliği API’sında bulunan bilgilere göre araç sahiplerinin bu özelliği kullanabilmesi için öncelikle otomobil ürettiricisinin uygulamasını cihazlarına yüklemesi gerekiyor. Sonrasında cihazınızı aracın NFC okuyucusuna yerleştirmeniz ve cüzdan uygulamasını açarak araç üreticisinden aldığınız kodu girmeniz gerekiyor. Bu sayede CarKey artık sizin gizli bir anahtarınız haline dönüşüyor.

iOS 13.3.1'in ikinci beta sürümü yayınlandı

Ardından iPhone'u otomobilin NFC okuyucusuna yerleştirmeli ve cüzdan uygulamasına girip araç üreticisinin vermiş olduğu kodu girerek, CarKey aktivasyonunu doğrulamak gerekiyor. Sonrasında ise opsiyonel olarak Apple Watch'u da cüzdan uygulamasından dijital anahtar olarak atayabilmek mümkün. 

iOS 13.4 ile gelen diğer yenilikler

  • Kısayollar seçeneğini genişleten Apple iOs 13.4’te kullanıcılarına Shazam için bir kısayol oluşturma seçneği sunuyor.
  • Tv uygulamasına eklenen kütüphane özelliği fotoğraflarınıza Apple Tv’den erişim sağlamanıza yardımcı oluyor.
  • Memoji ve animojler ile kullanıcıları için mesajlaşmanın keyfini arttıran Apple, iOs 13.4 ile birlikte 9 adet yeni memoji çıkarmasını kullanıma sunuyor.

iOS 13.4 güncellemesini alacak iPhone ve iPod Touch modelleri

iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro, iPhone 11, iPhone XS Max, iPhone XS, Phone XR, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6S Plus, iPhone 6S, iPhone SE

iPadOS 13.4 güncellemesini alacak iPad modelleri 

12.9 inç iPad Pro, 11 inç iPad Pro, 10.5 inç iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro, iPad (7. nesil), iPad (6. nesil), iPad (5. nesil), iPad mini (5. nesil), iPad mini 4, iPad Air (3. nesil), iPad Air 2


İlgili uygulamalar
Apple geliştirici hesabı programı 8 ülkeye daha gidiyorApple geliştirici hesabı programı 8 ülkeye daha gidiyor
Apple Watch başarıdan başarıya koşuyorApple Watch başarıdan başarıya koşuyor

PAYLAŞ