iOS 13.2 güncellemesi ile Siri'nin geçmişini silebileceksiniz - Haberler - indir.com

iOS 13.2 güncellemesi ile Siri'nin geçmişini silebileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-11 21:34:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın yayınlamış olduğu iOS 13.2 Beta sürümü ile beraber sesli asistan Siri’ye yönelik bazı yenilikler bulunuyor. Yeni sürümde Siri kontrolü kullanıcılara bırakılırken, ikinci beta sürümünde cihazın ayarlar bölümünde bulunan Siri’yle alakalı da bazı değişiklikler bulunuyor. Bu sayede Siri izin verildiği durumunda ses dinlemesi gerçekleştirerek ses kayıtları toplayabilecek. Ses asistanlar son dönede hayatımızda daha çok yer almaya başlarken, her sektörde bu asistanların etkisini görmeye devam ediyoruz. Bu alanda öncü isimlerden olan Apple’ın Siri sesli asistanı ise yıllardır geliştirilmeye devam ediliyor. Kullanıcıların pratik bir şekilde tüm işlevlerini asistanlar aracılığı ile yapılması sağlanan bu yapay zekalar, sahip oldukları özellikler ile dikkat çekiyorlar. Gelin şimdi Siri yeni neler kazandı bakalım.

Siri Kontrolü Artık Kullanıcının Elinde Olacak

iOS 13 ile Spotify'e sonunda Siri desteği geldi. Nihayet!iOS 13 ile Spotify'e sonunda Siri desteği geldi. Nihayet!

Sesli asistanlar hayatımızın her alanında yer alması ile beraber tüketicilerin seslerini kaydetmesi ve bu sesleri asistan geliştirmelerinde kullandıkları biliniyor. Ancak bu ses içeriklerinin sızdırılması ciddi veri hırsızlıklarına sebep olabiliyor. Bu noktadaki güvenlik unsuru ise asıl tartışılması gereken konu haline geliyor. Apple’da bu alanda Siri ile beraber ciddi sorunlar yaşamış ve tüketicilerin ses kayıtlarının çalışanlar tarafından dinlenildiğine dair sorunlar medyaya sızdırılmıştı. Ancak artık iOS 13.2 ile beraber bu opsiyon kullanıcılara veriliyor ve güvenlik sorununun tamamen ortadan kalkması bekleniyor.

iOS 13.2 Beta güncellemesinde Siri’nin kontrolünün daha fazla kullanıcılarda olacağı ifade ediliyor. Artık Siri’nin sesleri dinleyip dinlemeyeceği seçim konusu kullanıcıda olacakken, izin verildiği taktirde ise bu ses kayıtları paylaşılacak. Diğer yandan bugüne kadar yapılmış olan ses kayıtları da silinebilecek. Henüz geliştiriciler için sunulmuş olan bu özelliğin tamamlanması ile beraber tüm Apple kullanıcılarına verilmesi bekleniyor. Apple ile paylaşıp paylaşılmayacağı Siri ayarları üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek.


Siri, mesajlaşma uygulamalarında varsayılan olarak kullanılabilecekSiri, mesajlaşma uygulamalarında varsayılan olarak kullanılabilecek

PAYLAŞ