iOS 13.2 Beta ile Göründü Apple'ın 'Deep Fusion' teknolojisi göründü - Haberler - indir.com

iOS 13.2 Beta ile Göründü Apple'ın 'Deep Fusion' teknolojisi göründü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-02 21:04:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın 2019’un en güçlü iPhone modelleri olan iPhone 11 tanıtımı esnasında cihazlarda yer alan birçok özelliği ve teknolojiyi lanse etmişti. Bu tanıtım esnasında “Deep Fusion” adlı bir teknoloji de duyuruldu. Bir süredir beklenen bu özellik nihayet iOS 13.2 beta güncellemesi ile beraber ortaya çıktı. Apple’ın ilk etapta tanıtmış olduğu bazı özellikleri direkt bir şekilde sunmadığı ve bir süre sonra güncellemeler ile sunduğu biliniyor. Şimdi ise Deep Fusion modunda çekilen bir fotoğrafın ortaya çıkması ile beraber bu özelliğin Beta’da olduğu belli oldu. Şirket bu özellik ile beraber bir iPhone modelinin bu zamana kadar çekmiş olduğu en detaylı görüntüyü sunabileceğini ifade ediyor. Yapay zeka desteğine sahip olan bu teknolojide çekim tuşuna basıldığı zaman 4 adet kısa ve 4 adet ikincil çekim yapılıyor. Ayrıca bu esnada 1 uzun pozlama daha gerçekleştirilmiş oluyor.

Deep Fusion Teknolojisi Ortaya Çıktı

iPhone'da fotoğraflardaki konum bilgileri nasıl silinir?iPhone'da fotoğraflardaki konum bilgileri nasıl silinir?

Deep Fusion teknolojisi şuan için sadece iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinde bulunuyor. Ancak özellik henüz aktif değilken iOS 13.2 beta sürüm güncellemesinde bu özellik aktif oldu. Bu noktada Depp Fusion özelliğinin neler sunabileceği de belli olmuş oldu. Bu teknoloji yeni iPhone cihazlarında yer alan “A13 Bionic“ işlemcisi sayesinde gerçekleştiriliyor. Çekilen fotoğraf işlemcinin sahip olduğu makine öğrenim yeteneği ile detaylı analiz gerçekleştiriliyor ve bu analiz ile ortaya daha ayrıntılı ve net görüntüler ortaya çıkıyor.

Yeni Deep Fusion teknolojisi iOS 13.2’in tam sürümü ile beraber iPhone 11 serisi cihazlarda kullanılabilir olacak. Ancak iOS 13.2 Beta sürümüne sahip iPhone 11 kullanıcıları da yine bu özelliği deneyimleyebilecekler. Bakalım bu yenilik fotoğraflarda ne gibi fark yaratacak göreceğiz.


Apple, iPhone 11 modelleri için bataryalı kılıf üretecekApple, iPhone 11 modelleri için bataryalı kılıf üretecek
iPhone 12 serisinde çentik kalkacak mısın?iPhone 12 serisinde çentik kalkacak mısın?

PAYLAŞ