iOS 13 ve iPadOS’un çıkacağı tarihler ve destekli cihazlar açıklandı - Haberler - indir.com

iOS 13 ve iPadOS’un çıkacağı tarihler ve destekli cihazlar açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-11 20:04:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Apple'ın bir süredir üzerinde durduğu iPad’lere özel yeni işletim sistemi iPadOS ve iPhone’lara özel iOS 13 için çıkış tarihleri açıklandı. İşte işletim sistemlerinin tarihleri ve yer alacağı cihazlar;

Yeni Özelliklerle Birlikte Geliyor

Yeni tanıtılan işletim sistemleri iOS 13 ve iPadOS çok yakında geliyor. Resmi açıklamalara göre iOS 13’e 19 Eylül tarihinde, iPadOS’a ise 30 Eylül tarihinde buluşuyor. Apple'ın iki sürüm arasında neden bu kadar zaman koyduğu hakkında henüz bir bilgi yok. Firma bu sefer farklı bir yol üzerinden gidiyor gibi görünüyor. Sistemlerin yeni özellikleri birlikte, dark mode yani koyu modu getiren sürümler, kullanıcılar tarafından oldukça merak ediliyor.

iOS 13, Apple AR gözlük müjdesiyle geliyoriOS 13, Apple AR gözlük müjdesiyle geliyor

10 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan etkinlik büyük bir heyecanla bekleniyordu. Öyle ki bu etkinlik ile beraber Apple’ın iOS 13 ile uyumlu olacak olan tüm cihazlarını açıklaması ve resmi olarak sunuldu. Güncellemenin son kullanıcılara erişmesi ise bu etkinlik tarihinden 1 hafta gibi bir süre sonra gerçekleşecek.

iOS 13 hangi cihazlara destek veriyor? Apple'ın yaptığı resmi açıklamaya göre iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8 iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s ve iPhone SE modelleri yeni sürüme geçiyor. Dün akşam tanıtılan iPhone 11 ailesi ise kutusundan direkt olarak yeni sürümle çıkıyor. iPadOS hangi cihazlara destek veriyor? iPadOS’a yeni iPad haricinde iPad Air 3, 2018 iPad Pro, 2017 iPad Pro, 6. jenerasyon iPad, 5. Bunun yanında jenerasyon olan iPad, iPad Air 2, iPad mini 5 ve iPad mini 4 modelleri resmi olarak geçiş yapıyor.

Apple kullanıcılarının kullandığı bir özellik Android'e ekleniyor

Teknoloji devlerinden olan Google, Android işletim sistemine tıpkı Apple’ın Sağlık Kayıtları’na benzer bir sağlık hizmeti dahil etmeyi düşünüyor. Bu sağlık hizmetinin adı CommonHealth, bu sağlık kaydı hizmeti, sağlık kayıtlarının depolanması ve kaydedilen verilerin ise araştırmaların geliştirilmesinde kullanılması bekleniyor. Google bu noktada Android kullanıcılarının sağlık kayıtlarına olan erişimini ve paylaşabilirliğini arttırmak adına sağlık verilerini depolama yöntemine başvuruyor. Apple’ın benzer bir sistemi olarak açık kaynaklı bir sistemini sunması düşünülüyor. Bu noktada şirket UC San Francisco, araştırma şirketi Sage Bionetworks ve bazı birkaç ortak ile beraber Android için tasarlanacak bir hizmet ortaya sunacaklar. Bu hizmet hem sağlık hem de ekonomik alanda önemli araştırmalar sonucuna ev sahipliği yapması bekleniyor.

 

 


iOS 13 çıkış tarihi belli oldu mu?iOS 13 çıkış tarihi belli oldu mu?
Spotify iOS özelliği sonunda Android’e geliyorSpotify iOS özelliği sonunda Android’e geliyor

PAYLAŞ