iOS 13 Uygulamaları Kullanıcıları Uyarılacak - Haberler - indir.com

iOS 13 Uygulamaları Kullanıcıları Uyarılacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-19 13:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

iPad ya da iPhone cihazlara ücretli olarak indirmiş olduğunuz uygulamaları kaldırdığınız anda da abonelik ücretleri ödenmeye devam ediyor. Bu durum karşısında kullanıcılar zaman zaman mağdur olmak ile karşı karşıya kalıyorlar. Mağdur olan kullanıcıların bu durumu şikayet etmeleri üzerine nihayet şikayetlerden sonuç geldi. Apple'un uygulama mağazası Apple Store üzerinden satın alınan uygulamalar için Abonelik İptali yapılmadığı sürece ücretlendirme işlemlerinin halen devam ettiğini bazı Apple kullanıcılar biliyor. Abonelik yapılan ve sonrasında çeşitli ücretlendirme sorunları ortaya çıkaran uygulamalar ile ilgili şikayetler zaman zaman üretici şirketlere yapılıyor. Şöyle bir durum var ki günlük ya da haftalık kullanım amacıyla satın aldığınız uygulamaların ücretlendirilmesi iptal işlemi gerçekleştirilmediği sürece devam edecek. 

Bazı kullanıcılar 'Söz konusu uygulamayı kredi karı ile satın alma işlemi yapıldı fakat sonrasında ise ücretlendirme işlemlerini kontrol etmeme halinde çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Kullanıcılar kredi kartlarının ekstresi gelince satın aldıkları uygulamanın ücretlendirme işleminin süresi dolmasına rağmen ücretlendirmenin devam ettiğini görmek mümkün oluyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda bir diğer sorun ise bazı kullanıcıların satın aldığı ya da abonelik işlemini gerçekleştirdiği bir uygulamayı daha sonra akıllı cihazlardan kaldırdığında sanki daha sonra da ücretlendirme işlemi ile karşı karşıya kalacakmış hissine kapılıyor. Kullanılan uygulamaların ücretlendirme işlemlerini takip etmek size kalmış bir durumdur. Kontrol mekanizmasını sağladığınız sürece herhangi bir uygulamaya fazladan ücret ödemeden zorunda kalmayacaksınız. 

iOS 13 ile Gelecek ÖzellikleriOS 13 ile Gelecek Özellikler

Yeni iOS 13 Kullanıcıları Düşünüyor!

Bazı kullanıcılar ücret ödeyerek aldıkları ve üyelik işlemi gerçekleştirdikleri uygulamaları akıllı cihazlarında sildiklerinde sanki üyelik işlemlerinin de son bulduğunu düşünmektedirler. Fakat bu pek de doğru bir düşünce değildir. Akıllı cihazınızın uygulama mağazaları üzerinden satın aldığınız uygulamaların detaylarına, kullanıcı yorumlarına ve sözleşme içeriklerini okumadan işlem yapmak pek de doğru bir hareket olmayacaktır. Ücret ödeyerek kullandığınız uygulamaların birçoğu ya haftalık ya da aylık ücretlendirme sistemine tabii tutuluyor. Apple şirketi, kullanıcıların uygulama ücretlendirmesi ile ilgili sorun yaşayan kullanıcıların isteklerine kulak vererek iOS 13 sistemine yeni bir özellik ekledi. iPhone akıllı cep telefonunuza uygulama mağazanız üzerinden indirmiş olduğunuz ücretli uygulamaları telefondan kaldırdığınızda size ücretlendirmenin devam edeceğini ve isterseniz aboneliğe son vermeniz size bildirilecektir. 

iOS 13 güncellemesi ile beraber ücretli uygulama uyarısı iOS 13 güncellemesi arasında yer alan bu özellikten daha önce de bilgi vermiştik. Yeni gelen beta sürümü ile ilgili eklenen söz konusu bu özellik tam sürümü ile karşımıza çıkacak. iPhone cihazlarınıza indirmiş olduğunuz ücretli uygulamaların iptal etme işlemi yapıldığında uygulama ücretlerinin yenilenme durumu birçok uygulamanın yorum kısmında yer alıyor. Hatta bazı uygulamaların yorumlarında bu konu ile ilgili hakaret içerikli yorumlar da yer alıyor. iOS 13 ile beraber gelen bu özellik sayesinde bu gibi durumların bir nebze de olsa önüne geçilmiş olacaktır. Uygulamaların abonelik iptali işlemini yapmadan sildiğiniz uygulamaları daha sonra yükleyip kullanmaya devam ettiğiniz taktirde kullanıma devam edebilirsiniz. Burada seçim elbette ki size bırakılıyor. 


 


iOS 13'ün Açıklanacağı Tarih Belli OlduiOS 13'ün Açıklanacağı Tarih Belli Oldu
iOS 13 İlk Görüntüleri Ortaya Çıktı!iOS 13 İlk Görüntüleri Ortaya Çıktı!
iOS 13, iPhone Bataryalarının Ömrünü UzatacakiOS 13, iPhone Bataryalarının Ömrünü Uzatacak

PAYLAŞ