iOS 13 şarj tüketimi nasıl azaltılır? - Haberler - indir.com

iOS 13 şarj tüketimi nasıl azaltılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-25 08:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

iOS 13 oldukça ses getiren bir sürüm olmayı başardı. Hem olumlu hem de olumsuz yanları ile kullanıcılar tarafından oldukça eleştirilen iOS, son zamanlarda çok ciddi sorunlar ile boğuşuyor. Söz konusu bu sürüm iOS 13, şarj tüketimi konusunda istenilen performansı sergilemiyor. Peki yeni güncelleme ile beraber düşük güç modu nasıl açılır sorusunun cevabını öğrenmeye hazır olun. Akıllı cihazınızı nasıl kullanmak istediğiniz size kalmış bir durum olup çeşitli işlemler ile çok daha verimli kullanabilirsiniz. 

iOS 13 sürümünün düşük güç modunu açma

Akıllı cihazınızın şarj sorunu ortadan kaldırmak iOS 13'de bulunan düşük güç modunu aktif hale getirin. Akıllı cihazınızın düşük güç modunu aktif hale getirdiğinizde telefonunuzu çok daha uzun süre kullanabilirsiniz. Akıllı cep telefonunuzu her zamankinden daha uzun süre kullanmak için size sunulan seçeneklerden faydalanarak hareket edin. iOS 13 ile gelen düşük güç modunu aktif hale getirdiğinizde iPhone akıllı cihazlar, yapacağınız bazı işlemleri ve güncellemeleri daha geç bir şekilde tamamlayacaktır. Bunun yanı sıra aynı zamanda bazı servislerin işleyişini kesen bu tasarruf modu, akıllı cihazınızın şarj oranını yüzde 80'e kadar dolum sağladıktan sonra otomatik olarak kapanır. Şöyle ki düşük güç modunu aktif hale getirdiğinizde e-posta sisteminin, Siri uygulamasının, otomatik indirme işlemlerinin, bazı görsel efektlerin ve iCloud fotoğraflarının işleyişi belirli bir süre için en düşük seviyede çalışır ve bu da tahmin edeceğiniz üzere oldukça düşük performansa neden olacaktır. 

Düşük mod özelliği ile çalışan iPhone akıllı cihazlar şarja takıldığında sarı renkte gözüken şarj durumu çubuğu sizi karşılayacaktır. iOS işletim sistemi kullanmaya yeni başladıysanız ya da cihazınıza herhangi bir yenilik gelip gelmediğini kontrol etmek isterseniz aşağıdaki adımları takip edin. Tıpkı iOS 11 ve aynı zamanda iOS 12'de olduğu gibi burada da bahsedeceğimiz adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Ayarlar ve Pil seçenekleri sizi cihazınızı daha sistematik bir şekilde kullanmaya yöneltecektir. Son olarak değerlendirmek gerekirse düşük mod özelliğine sahip olan iPhone akıllı cihazlar, 30. saniyeden sonra ekranı kapatarak tasarruf sağlamaktadır. Cihazınızın düşük mod ayarlarını seçmek için takip etmeniz gereken adımlar şu şekildedir; Ayarlar > Denetim Merkezi > Denetimleri Özelleştir > Düşük Güç Modu.,

 





PAYLAŞ