iOS 13 Özellikleri ve Hakkında Bilinmeyenler - Haberler - indir.com

iOS 13 Özellikleri ve Hakkında Bilinmeyenler

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-26 12:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Apple merakla beklenen iOS13’ün betasını resmi olarak yayınladı. Yeni sürümle birlikte, pek çok yeniliğe kavuşan iPhone kullanıcılarını “Karanlık mod”un ziyadesinde daha pek çok yenilik bekliyor. Apple’ın sunmuş olduğu bazı güncellemeler ise, kullanıcıların ilk etapta fark etmeyeceği ancak cihaz kullanımını son derece rahatlatacak olan özellikler. Sizler için yeni iOS 13 güncellemesinin özellikleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi derledik. 

Karanlık Mod Güncellemesi

iOS 13, iPhone Bataryalarının Ömrünü UzatacakiOS 13, iPhone Bataryalarının Ömrünü Uzatacak

IOS'un yeni güncellemesinde ön plana çıkan kuşkusuz ki “Karanlık Mod” oldu. Bu özellik sayesinde ara yüzün farklı bir tonda kullandırılabilecek olması ise kullanıcılar açısından son derece dikkat çekici ve alternatif bir özellik. 

Loş ışıklı ortamlar için geliştirilen “Karanlık Mod”  kullanıcıların gözünüzü yormazken aynı zamanda ekran ışığından çevrenizdekilerin rahatsız olmasını da engelliyor. Bunun yanı sıra beyaz ışığa hassasiyeti olanlar için de iyi bir alternatif olan bu yeni özellik, denetim merkezinden manuel olarak açılıp, kapatılabilirken aynı zamanda bu özellik belirli bir zaman aralığında da programlanabiliyor. 

iOS 13, Heyecanla Beklenenler Arasında Yerini Alıyor

Apple’ın “Karanlık Mod”a optimize olarak geliştirmiş olduğu duvar kağıtları ise, “Karanlık Mod”a geçiş yaptığınız anda otomatik olarak ayarlanıyor. Bunun yanı sıra iOS13 ile cihazlara sunulan bu özelliğin tüm iOS cihazlarının hepsine de entegre edildiğinin altını çizelim.  

Yeni Kategoriler ve Fotoğraf Düzenleme Özellikleri 

IOS 13’ün aynı zamanda kullanıcılara sunmuş olduğu özellikte galerileri için getirilen yeni ve kullanım kolaylığı sağlayacak bir özellik. Bu özellikle beraber artık Apple kullanıcılarının karşısına yeni fotoğraflar sekmesi sunulacak. Böylece Apple fotoğraf arşiviniz farklı başlıklardaki kategorilerden oluşacak.  

Yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılar “Tüm Fotoğraflar”ın yanı sıra, “Günler” kategorisiyle özel gün fotoğraflarınıza odaklanarak, bu fotoğrafları daha kolay bulmanızı sağlayacak. Bunun yanı sıra yine galerinizde yeni bir seçenek olarak sunulan “Aylar” ve “Yıllar” kategorileri de, yine kullanıcıların geçmişteki fotoğrafları daha rahat görüntüleyebilmesini sağlayacak önemli bir özellik. 

iOS 13 yolda, bundan sonra iPhone ve iPad'ler nasıl görünüme sahip olacak

Yine fotoğraf galerinizde sunulan bir özellik ise “Live Photo”ların artık otomatik olarak oynatılması. Bu sayede galerinizde bulunan “Live Photo”lar sessiz bir şekilde otomatik olarak oynatılacak. 

Apple’ın iOS 13’le kullanıcılarına sunmuş olduğu bir diğer ön plana çıkan özellik ise fotoğraf düzenleme özelliği. Bu güncellemeyle birlikte artık Apple kullanıcıları fotoğraflarını düzenleyebilecekleri yeni efektlere sahip olacak ve yoğunluk ön izlemesi sayesinde fotoğraflarında yaptıkları düzenlemeleri de daha rahat bir şekilde görüntüleyebilir ve ince ayarlarınızı daha gelişmiş bir şekilde yapabilirsiniz 

iOS 13’ün kullanıcılara sağlamış olduğu bir özellikte “Portre Modu”nda karşımıza çıkıyor. Yeni güncelleme sayesinde artık kullanıcılar “High-Key Mono” özelliği sayesinde fotoğraflarına portre ışığı efekti ekleyebilecekler. 

Gizlilik ve Güvenlik 

IOS 13 ile birlikte artık API değişiklikleri sonucu uygulamalar Bluetooht’a karşı erişim izni isteyecek. Getirilen bu gizlilik ve güvenlik güncellemesi Apple’daki güvenlik sorunlarının da önüne geçecek. 

iOS 13 Uygulamaları Kullanıcıları Uyarılacak

IOS 13’ün en önemli özelliklerinden birisi de performans iyileştirmeleri. Yeni güncelleme ile artık uygulamalar eski sürüme oranla 2 kat daha hızlı açılacak ve uygulamaların kapladığı yerlerde yüzde 50 oranında azalırken, güncelleme boyutları da yüzde 60 oranında küçültülecek. Bunun yanı sıra Face ID’de eski sürüme kıyasla yüzde 30 oranında daha hızlı çalışacak. 

Diğer Yenilikler 

“Apple Arcade” servisi sayesinde belli bir aylık ücret karşılığında Apple, MacOS ve tvOS kullanıcılarının, App Sotre’da yer alan ücretli oyun yelpazesine ulaşmasını ve kullanıcıların oyunları çevrimdışı oynamasını sağlıyor. 

Artık iPhone kullanıcıları cihazlarına PlayStation 4’ün veya Xbox One S’in oyun konsollarını bağlayabilecekler. 

Apple artık kullanıcılarına kayıtlı olmayan ya da bilinmeyen numaralar aradığında otomatik olarak sessize alma özelliği sunuyor. Bu özellik sayesinde mail ya da rehberinizde olmayan numaraların aramalarını sessiz modda olmasını sağlayabileceksiniz. 

“Denetim Merkezi”nden artık Wi-Fi ağları ve Bluetooth cihazlarını da otomatik olarak seçebileceksiniz. 

IOS 13 ile birlikte sunulan tüm bu yeni özellikler iPhone SE ve üzeri cihazlara uyumlu olarak indirilebilecek. 

 

 


iOS 13 Ve iPadOS Açık Betası YayındaiOS 13 Ve iPadOS Açık Betası Yayında

PAYLAŞ