iOS 13, iPhone Bataryalarının Ömrünü Uzatacak - Haberler - indir.com

iOS 13, iPhone Bataryalarının Ömrünü Uzatacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-14 20:20:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

iOS 13 kullanıcılarına muhteşem bir haber ile geliyor. Günümüz şartlarında akıllı cihaz kullanımı zirvede anılıyor. Fakat burada önemli bir sorun var ki o da, batarya sorunudur. Kullanıcılar yüksek performanslı kullanımının ardından akıllı cihazları bataryalarından şikayet edebiliyorlar. Apple bu duruma iOS 13 ile bir yenilik getirmeyi planlıyor. Yaptığı açıklama ile beraber iOS 13, akıllı cihazınızın kullanım alışkanlıklarınızı öğrenerek, bataryanızı en az şekilde aşındıracak özel bir şarj dolum algoritması çıkaracak. Bu şekilde kişilerin kullanımlarına göre çeşitli şarj dolum işlemleri gerçekleşecek. 

iOS 13, Apple akıllı cihazlarda batarya ömrünü uzatacak olan yeni bir özellik ile kullanıcılarına çok daha profesyonel bir kullanım sunacak. Elde edilen bu bilgi, iPhone cihazlarını uzun bir süre kullanmak isteyen kullanıcıları son derece mutlu edecek. Hatta iPhone bataryasından şikayet eden kullanıcılar için bu özel bit çözüm olabilir. Akıllı cihazların en sevilmeyen noktası elbette ki batarya ömürlerinin kullanıma göre kısalmasıdır. Çeşitli batarya iyileştirme uygulamaları var olsa da bunlar bir süre sonra işe yaramıyor ve kullanıcılara zarar verecek boyuta erişebiliyor. Apple kullanmaktan vazgeçmeyen ve batarya durumunu da sevmeyen kullanıcılar iOS 13 ile ciddi bir özelliğe kavuşuyor. Artık bataryaların ömrü kişilerin kullanımına göre değişkenlik gösterecek. 

iOS 13 ile Gelebilecek ÖzellikleriOS 13 ile Gelebilecek Özellikler

iOS 13 bataryaları iyileştiriyor

iOS 13 ile birbirinden farklı özelliklere kavuşacak olan Apple cihazlar bu seferde batarya ömrü ile mutlu edecek. Şöyle ki kişilerin kullanımına göre değişkenlik gösterecek olan batarya dolum işlemleri akıllı cihazların kullanımını daha da profesyonel bir boyuta taşıyor. Akıllı cihazlarında yaşanan bataryaların aşınma sorununu fark eden akıllı cihaz üreticisi Apple, iOS 13 ile bataryanızın hasar almasının önüne geçecek ve iyileştirme seçenekleri sunacak bir özellik ile gelecek. Bu demek oluyor ki söz konusu cihazların batarya ömrü her zamankine göre daha da iyi bir pozisyonda olacak. Söz konusu bu özellik ‘Optimize Batarya Şarjı’ olarak adlandıracak ve cihazlarda varsayılan olarak ayarlanacak.

Apple, konu ile ilgili açıklamada bulundu

iOS 13 ile beraber gelecek olan batarya özelliği ile ilgili Apple şu şekilde konuştu; "Yeni seçenek, iPhone’unuzun tam dolu şarjda geçirdiği süreyi kısaltarak bataryanızın yaşlanmasını geciktiriyor. iPhone, cihaz içerisindeki makine öğrenimi sayesinde günlük şarj rutininizi kavrıyor ve siz ihtiyaç duyana kadar yüzde 80 üzerinde dolum yapmıyor." Bu yeni özelliği kısaca değerlendirmek gerekirse, iPhone cihazların bataryaları yüzde 80 oranına kadar hızla dolacak ve geriye kalan yüzde 20'lik kısım ise ihtiyacınız olduğu bir anda doldurulacak. Bu sayede acil durumlarda şarj etmek zorunda kalmadan yüzde 20'lik bir şarj ile karşılaşacaksınız. 

Farklı bir şekilde örnek vermek gerekirse, işe gitmek için ya da farklı bir durum için her sabah düzenli olarak 7'de uyanıyorsanız, iPhone cihazınız bunu algılayacak ve iki saat içerisinde tam dolum işlemini gerçekleştirerek, siz uyanana kadar cep telefonunuzu tam şarjda bırakmayacak. Bunun yerine ise, akıllı cihazınız tam saat 7'de yam şarja ulaşacak şekilde kendini ayarlayarak dolum işlemini gerçekleştirecek. 


iOS 13 ile Gelecek ÖzellikleriOS 13 ile Gelecek Özellikler
iOS 13'ün Açıklanacağı Tarih Belli OlduiOS 13'ün Açıklanacağı Tarih Belli Oldu
iPhone 11 Kamera ve Donanım Detayları SızdırıldıiPhone 11 Kamera ve Donanım Detayları Sızdırıldı

PAYLAŞ