iOS 13 Instagram problemi ile gündemde - Haberler - indir.com

iOS 13 Instagram problemi ile gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-23 12:19:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Apple merakla beklenen yeni arayüz yazılımı iOS 13’ün dağıtımına başlanacağını 10 gün önce resmi olarak duyurmuştu. Duyurunun ardından kullanıcılara dağıtılması beklenenden daha geç olan iOS 13 pek çok yeni özellikle birlikte can sıkan gizlilik açıkları ve pek çok hatayı da beraberinde getirdi. iOS 13’te can sıkan hatalardan bir tanesi de Instagram’da karşımıza çıkıyor.

Hatırlarsanız iOS 13 ile ilgili olarak ilk can sıkan özellik gizlilik konusunda gelmişti. Bazı uygulamaların Bluetooth erişimi istediği bu yeni güncelleme kullanıcıların güvenliğini de ciddi olarak ihlal ediyordu. Snapchat gibi sevilen uygulamanın başlarda yer aldığı bu özellik, reklam verenlerinde potansiyel müşterilerine erişimini daha hızlı kılıyor. Uygulamalar Bluetooth’la eşleştirildiğinde, Beaconlar kullanıcıların yerini algılayabiliyor. Havalimanlarından alışveriş merkezlerine kadar pek çok alanda kullanıcılar Beaconlar sayesinde de Bluetooth sinyalleri tespit edilebiliyor. Buda kullanıcılarının anlık konumlarına uygulamaların diledikleri zaman erişim sağlayabileceği anlamına geliyor. Bu özellik birçok Apple kullanıcısının canını sıkmakla birlikte, bazı kullanıcıların güncellemeyi silerek telefonlarını eski sürümlerine döndürmesine neden oldu.

iOS 13 ile birlitke gelen tüm özellikleriOS 13 ile birlitke gelen tüm özellikler

Instagram “Hikayeler”de ses problemi

iOS 13 Beta 8 Yayınlandı: Yeni özellikler

iOS 13’teki güvenlik ve uygulama ihlallerinin yeni bir güncellemeyle kaldırılması beklenirken bugün Instagram’dan bir hata haberi geldi. iOS 13’ün fark yaratan özelliklerinin iyice yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye’deki birçok iPhone kullanıcısı da telefonlarını güncellemeye başladı. Sorunsuz bir şekilde çalışması beklenen yazılım ise kullanıcılarına üzücü bir sürprizle merhaba dedi. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram’ın kullanıcılar tarafından en sevilen özelliklerinden birisi de “Hikayeler.” Bildiğiniz üzere “Hikayeler” önce sessiz olarak görüntülenmeye ve kullanıcının isteği doğrultusunda sesi açması üzerine sesli bir şekilde görüntülenmeye başlar. Ancak yeni iOS 13 güncellemesinde durum pek de böyle değil. Eskiden hikayelerin sesini açmak için iPhone ses tuşuna basmak yeteri olsa da, artık bu ciddi bir sorun haline geldi. Normalde sesli olan hikayeler kullanıcıların karşısına sessiz olarak çıkıyor. Birçok hata ile gelen iOS 13’ün bu yönden de oldukça can sıkıcı olduğunu söyleyebiliriz.

Konu hakkında Apple’dan herhangi bir açıklama gelmedi. Kullanıcıların ise şimdilik başvurabilecekleri tek bir çözüm yolu bulunmakta. Öncelikle hikayeleri açtığınızda eğer karşınıza sesli bir görüntü denk gelirse yapmanız gereken hikayeden çıkaran ana sayfaya yeniden dönmeniz ve herhangi bir videoya oynatmak için tıklamanız. Bu işlemden sonra sesler aktif hale geliyor ve kullanıcılar hikayelerde paylaşılan videoları normal bir şekilde görüntüleyebiliyor. Hikayelerdeki sesi kapatmak istediğiniz de ise yeniden ana sayfaya gelerek önce video sesini kapatmanız gerekiyor. Bu işlemi uygulamaya her giriş yaptığınızda tekrarlamanız gerektiğinin de altını çizelim.

Apple iOS 13’te hata düzeltmeleri yapmadı!

Meydana gelen soruna tepkiler büyürken gözlerden kaçamayan bir detayı da sizlerle paylaşmak da fayda var. Instagram’da yer alan söz konusu hatanın önceki iOS 13 sürümünde de olduğu ortaya çıktı. iOS 13 beta sürümünde de olan ve hatta Google’da pek çok form sitesine konu alan hata hakkında Apple’ın yeni yazılımı hatayı bilerek yayınladığını söyleyebiliriz. Reddit’te pek çok kullanıcı bu konu hakkında şikayetçi olsa da, sorun Apple açısından bir engel teşkil etmemiş olacak ki şirket yeni sürümde herhangi bir düzeltme yapma gereği duymadı.


İlgili uygulamalar
iOS 13 çıktı! Hangi iPhone'lar iOS alacak?iOS 13 çıktı! Hangi iPhone'lar iOS alacak?
iOS 13 Bluetooth detayı ile dikkat çektiiOS 13 Bluetooth detayı ile dikkat çekti

PAYLAŞ