iOS 13 ile Gelecek Özellikler - Haberler - indir.com

iOS 13 ile Gelecek Özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-09 09:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple'ın yeni gelişmelerinden sızıntılar gelmeye devam ediyor. Sızıntılara göre, Apple'ın bir sonraki işletim sistemi iOS 13 birbirinden farklı yeniliklerle geliyor!

Apple'ın 3 Haziran Pazartesi günü ev sahipliği yapacağı  WWDC 2010 etkinliğinde,  WatchOS 6 ve macOS 10.15 ile birlikte iOS 13'ü de tanıtması bekleniyor. Bir sonraki iPhone ve iPad'in işletim sistemi olacak olan iOS 13'ün, 12 sürümünden daha üstün olacağı öğrenildi. 

iOS 13, Heyecanla Beklenenler Arasında Yerini AlıyoriOS 13, Heyecanla Beklenenler Arasında Yerini Alıyor

Bloomberg Apple ile ilgili bu bilgileri ismini vermediği bir kaynaktan aldığı rapora dayandırıyor. Kaynaktan elde edilen bilgilere göre, yeni sürümde en büyük değişiklik iOS'un standart klavyesinde göze çarpacak. Apple'ın bir süredir kaydırma ile yazma işlevselliğini test ettiği daha önce de sızdırılan bilgiler arasındaydı. Görünüşe göre bu özellik iOS 13 ile birlikte kullanıcıya sunuluyor. Buda artık kullanıcıların parmaklarını kaydırmadan rahatlıkla mesaj ya da metin yazabileceği anlamına geliyor. Bu işlev Android kullanıcılarının üçüncü parti klavye uygulamalarıyla hakim olduğu biz özellik. Raporda yer alan bilgilere göre ise,  iPhone'da bu işlevi kullanmak için üçüncü parti klavye uygulamalara gerekmeyeceği yönünde.

iOS 13 yolda, bundan sonra iPhone ve iPad'ler nasıl görünüme sahip olacak

iOS 13 Hangi Uygulamaları Kapsıyor?

iOS 13 yeniliklerinden iMessage, Health, Hatırlatıcılar ve iPhone'mu Bul gibi Apple'ın kullanıcılarına sunmuş olduğu uygulamalarda etkilenecek. Daha önce Apple'ın Mac'lere ikinci bir ekran olarak iPad'lerin kullanımını mümkün kılacağı sızdırılmıştı. Raporda yer alan bilgilere göre bu özellik yakın zamanda geliyor. Bilgiler sistem geneline karanlık mod seçeneği de geleceği ve Mac'lerde ikinci bir ekran olan iPad kullanımına izin verileceği yönünde.

Apple'ın geçen sene macOS 10.14'de bulunan kullanıcı ara yüzünün bir parçası olarak gördüğümüz "Karanlık Mod" seçeneğinin geliştirilerek yeni iOS 13 sisteminde de kullanılacağı da böylece gün yüzüne çıkmış oluyor. Buna ek olarak, "Karanlık Mod"un saat uygulamasında sistem çapında "Uyku Modu" ile birleşeceği ve bu modların Apple Watch ile bütünleştirileceği de söyleniyor.

iOS 13, Heyecanla Beklenenler Arasında Yerini Alıyor

Kullanıcılarının günlük aktivitelerini ve sağlık durumunu incelemelerine yardımcı olan Apple Health'ın iOS 13'le birlikte ulaklık ve dış ortam gürültüsünü dikkate alarak analizler yapacağı da söyleniyor. 

Ayırca iOS 13'le birlikte  "GreenTorch" ismi verilen yeni bir uygulamaya birlikte, "Arkadaşımı Bul" ve "iPhone'mu Bul" uygulamaları da birleştirilecek. Bu özelliğin ise kullanıcılar tarafından benimsenip benimsenmeyeceği hakkında bir yorum yapmak için henüz erken.

Ancak ara yüzde olacak düzenlemenin kullanıcılar için kolaylık sağlayacağını söyleyebiliriz. iOS 13 sayesinde, iOS üzerinde paylaşım seçeneği daha düzenli bir ara yüzle kullanıcıların karşısına çıkacak. Son güncellemelerle olduğundan daha karmaşık hale gelen paylaşımdaki düzenlemeler, kullanıcılar açısından bir zaman tasarrufu ve kullanım kolaylığı da sağlayacak. Örneğin bir makale yada dosya göndermek istediğinizde, bu işlemi kolay hale getirmek için sistem size farklı kişileri otomatik olarak önerecek.


iOS 13'ün görücüye çıkacağı WWDC 2019'un tarihi belli olduiOS 13'ün görücüye çıkacağı WWDC 2019'un tarihi belli oldu
iOS 13 ile Gelebilecek ÖzellikleriOS 13 ile Gelebilecek Özellikler

PAYLAŞ