iOS 13 ile Gelebilecek Özellikler - Haberler - indir.com

iOS 13 ile Gelebilecek Özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-16 14:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple kullanıcılarının merakla beklediği yeni nesil işletim sistemi sürümü olan iOS 13 için birçok yeniliğin sızıntıları gelmeye devam ediyor. iOS 13 ile beraber birçok yeni özellik getirecek olan Apple’ın şimdi ise söz konusu bu özelliklerine yönelik bazı detaylar ortaya çıktı. Her yeni iOS sürümü bir yenilik barındırırken, Apple kullanıcıları en güncel iOS sürümünü kullanmayı seviyorlar. Cihazlara yenilenmiş hissi yaratan bu yeni güncellemeler ayrıca tasarımsal anlamda da farklar içeriyorlar. Son zamanlarda sızıntıları gelmeye devam eden iOS 13 ile beraber hangi muhtemel özellikler kullanıcılara sunulacak gelin bakalım.

iOS 13 ile Beraber Gelmesi Beklenen Yeni Özellikler

iOS 13 yolda, bundan sonra iPhone ve iPad'ler nasıl görünüme sahip olacakiOS 13 yolda, bundan sonra iPhone ve iPad'ler nasıl görünüme sahip olacak

Haziran ayında gerçekleşecek olan WWDC etkinliği ile beraber resmi olarak iOS 13’ün tanıtımına şahit olacağız. Ancak şimdiden çeşitli bilgiler sızdırılırken bu sızdırılanlara göre gelecek özellikleri sizler için derledik.

Yeni Karanlık Mod Desteği

Kullanıcıların belki de en çok beklediği özelliklerden birisi ise karanlık mod oluyor. Kullanıcılar ayarlar üzerinden istedikleri zaman koyu moda sahip temayı aktif edebilecekler. Çoklu görev tarafında ise iPad’lere bu yeni özelliğin gelmesi bekleniyor. Kullanıcılar bu sayede aynı anda birden fazla uygulama kullanabilecekler bu konuda henüz bir detay verilmiş değil.

Hareketi Geri Al Özelliği ve İyileştirmeler

  • iPhone kullanıcıları yazdıkları yazının bir bölümünü telefonu salladıkları zaman geri silebiliyorlar. Bu özellik geri al özelliği olarak adlandırılırken, yeni güncelleme ile beraber başka bir yöntem getirilmesi bekleniyor. iOS 13 ile beraber kullanıcılar parmak hareketi ile geri alma işlemi gerçekleştirebilecekler.
  • Diğer yandan iOS 13 ile beraber kullanıcıları yenilenmiş bir klavye karşılayacak. Yazı tipi ve profil tipi gibi durumlar kaldırılacakken, ayarlar menüsünden yeni bir yazı tipi yönetim paneli bulunacak.
  • iOS 13 ile beraber Safari iyileştirilecek ve masaüstü sürüm ile girişler otomatikleştirilecek.

Mail uygulaması iyileştirilecek

Kullanıcılar artık gelen maileri kategori edebilecek. Dilerlerse “sonra oku” olarak maillerine daha sonra erişebilecekler. Bu noktada üçüncü parti mail uygulamasının ihtiyacı ortadan kaldırılmış olacak.

Diğer Yenilikler

  • Ekran üzerinde ses azaltırken veya açarken ortaya çıkan ses bar temasının yenilenmesi bekleniyor.
  • Keynote veya Pages gibi uygulamaların üçüncü parti destekleri geliştirilecek.
  • Siri üzerinde yenilikler ve geliştirmeler yapılacak.
  • Dikte özelliği artık daha fazla dil desteği ve iyileştirmeye sahip olacak.
  • Ayrıca arayüzde genel bir değişiklik hakim olması bekleniyor.

Bakalım gerçekleşecek olan WWDC etkinliği ile beraber bizleri nasıl özelliklere sahip bir iOS 13 bekliyor olacak göreceğiz.


iOS 13 ile hangi yenilikler gelecek?iOS 13 ile hangi yenilikler gelecek?

PAYLAŞ