iOS 13 ile birlitke gelen tüm özellikler - Haberler - indir.com

iOS 13 ile birlitke gelen tüm özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-20 13:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Yazılım

Apple büyük bir merakla beklenen yeni yazılımı iOS 13’ü gün itibariyle kullanıcılarına sunmaya başladı. iOS yazılıma sahip iPhone’ların performansını yükselten iOS 13 aynı zamanda kullanıcılarına pek çok yeni özellikte sunuyor. Peki iOS 13 hangi yeni özelliklere sahipmiş gelin birlikte inceleyelim.

Apple’ın birkaç ay öncesinden bahsedilmeye başlanan yeni işletim sistemini şimdilik sadece belirli telefonlar için yayınladı. Performans geliştirmeleriyle iPhone kullanıcılarını heyecanlandıran iOS 13’e hatırlarsanız Apple’ın 10 Eylül’deki lansmanına konu olmamıştı. Bu davranışıyla kullanıcılarını hem merakta hem de muallakta bırakan şirket bugün iOS 13’ü resmi olarak dağıtmaya başladı. İşte iOS 13’ün özellikleri;

iOS 13 beklenirken neden iOS 13.1 tarihi açıklandı?iOS 13 beklenirken neden iOS 13.1 tarihi açıklandı?

Gelişmiş Karanlık Mod

iOS 13 Beta 8 Yayınlandı: Yeni özellikler

Bildiğiniz üzere “Karanlık Mod” desteği artık hem Apple, hem de Android cihazlarda çok daha üstün bir performansa kavuşuyor. Apple için uzun bir süredir beklenen bu özellik sayesinde, iOS13 güncellemesini telefonlarına indiren kullanıcılar karanlık modu özelleştirme imkanına da sahip olacak. iOS 13 için yayınlanan karanlık mod desteği sadece arayüz için değil uygulamalar içinde geçerli olacak. Kullanıcıların Kontrol Merkezi’nden kişisel olarak ayarlayabileceği karanlık mod desteğinde ön plana çıkan özelliklerden bir tanesi de zaman ayarlaması. Örneğin özellikle geceleri karanlık modu tercih eden kullanıcılar, ekranın otomatik olarak gündüz moduna dönmesi için zaman sınırlaması getirebilecek.

"Haritalar", "Hatırlatıcılar" ve "Fotoğraflar" gelişiyor

Performans iyileştirmeleriyle dikkat çeken iOS 13, “Haritalar”, “Hatırlatıcılar”, ve “Fotoğraflar” servislerinde de kullanıcılara iyileştirmeler sunuyor. Bildiğiniz gibi Apple’ın “Haritalar” servisi belirli özellikler açısından eksik kalıyor ve çoğu kullanıcı üçüncü parti bir uygulamayı kullanmak zorunda kalıyordu. Bu konuda yeni bir iyileştirme yapan Apple, artık “Haritalar” servisinde toplu taşımayla ulaşım bilgilerini de kullanıcılara sunacak. Google Street benzeri bir görünümle kullanıcıların karşısına çıkacak olan Apple Haritalar, kullanıcılara ulaşım araçlarının tahmini olarak gelme sürelerini de sunacak. Apple’ın bu hamleyle iOS 13 yazılımına sahip olan cihazlarda üçüncü parti uygulamaları devre dışı bırakmayı amaçladığını söylemek de yanlış olmaz.

“Fotoğraflar” servisi ise kullanıcıları ciddi yeniliklerle karşılıyor. Özellikle video düzenleme alanında yeni özelliklere sahip olacak Apple kullanıcıları, artık videoları kırpmanın yanı sıra birçok geliştirme özelliğine sahip olacak. Böylece kullanıcıların basit editler için üçüncü parti uygulamalarına da ihtiyacı olmayacak. Kullanıcılarına büyük ölçüde kullanım kolaylığı sağlayan Apple, “Hatırlatıcılar” uygulamasını da geliştirerek kullanıma sunuyor.

iOS 13 Türkiye’de indirmeye sunulacağı saat açıklandı

“Hatırlatıcılar” yeni yazılım ile birlikte artık daha organize bir şekilde kullanıcılara merhaba diyor. Akıllı listeleme özelliğine sahip olacak olan servis büyük bir kullanım kolaylığı sağlayacak.

Siri Gelişiyor

iOS 13 ile birlikte Siri’de yeni versiyonuna kavuşacak. Hatırlarsanız iOS 12 ile birlikte Siri’y çeviri ve öneri özellikleri gelmişti. Yeni arayüz güncellemesi ile birlikte Siri verdiğiniz komut için ekstra bilgi gerektiğinde size sorular yöneltecek. Bunun yanı sıra kullanıcılarına yeni lokasyon önerileri de sunabilecek. iOS 13 ile birlikte daha doğal bir ses tonuna da sahip olacak olan Siri, artık çok fonksiyonlu bir asistan haline geliyor.

iOS 13 tamamen ne zaman yayınlanacak?

Bugün kullanıma sunulan iOS 13 güncellemesinin ardından Apple’ın 30 Eylül’de kullanıcılara iOS 13.1 güncellemesini sunacağı da bulunuyor. iOS 13.1 ile birlikte iOS 13’te gelmesi beklenen Siri kısayollarının HomeKit otomasyonlarının içine eklenebilmesi ve varış tahminini diğer kullanıcılarla paylaşabilmesi gibi özelliklerde gelecek. Bunun yanı sıra 30 Eylül’de Apple’ın iPadOS 13.1’i de yayınlayacağının altını çizelim.

iOS 13’ünde 30 Eylül’e kadar diğer cihazlar içinde yayınlanacağını söyleyebiliriz. Güncellemeden yararlanmak isteyen kullanıcılara “Aylar” menüsüne girerek “Yazlım Güncellemesi” kısmını kontrol etmelerini öneririz.


iOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyoriOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyor
iOS 13 kilit ekranı açığı ile gündem olduiOS 13 kilit ekranı açığı ile gündem oldu

PAYLAŞ