iOS 13, Heyecanla Beklenenler Arasında Yerini Alıyor - Haberler - indir.com

iOS 13, Heyecanla Beklenenler Arasında Yerini Alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-26 15:45:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Her yıl kendisini bir adım daha ileriye taşımayı başaran Apple 2019'un sonunda piyasaya sürmeye hazırlandığı iOS 13 ile şimdiden gündem olmayı başarıyor. Daha iOS 12'yi sindiremeden iOS 13 hakkında yayılan bilgiler doğrultusunda yeniliğin her hali ile karşı karşıya geleceğiz gibi gözüküyor. Tasarımcı Leo Vallet, kullanıcılar iOS 12'de arayüz değişikliklerini ve yepyeni özellikleri bulamamıştır. Bunu dikkate alan Apple iOS 13 ile kullanıcılarını her zamankinden daha farklı bir tasarım ile memnun etmeyi hedefliyor. 

Geçtiğimiz yılın son zamanlarında iOS 12 ile karşılaşmıştık. Bir öncekine nazaran çok daha kullanışlı olan iOS 12 kullanıcıları tatmin edecek seviyedeyken iOS 13 ile yakın zamanda tanışacağız gibi gözüküyor. Elde edilen verilere göre yepyeni tasarımı ve içerikleri ile iOS 12'den büyük farkları ile karşımıza çıkacak olan iOS 13 serinin devamlılığını nitelendiriyor. Birbirinden farklı yenilikler ile kullanıcılarına eşsiz konsept sunan iOS 13 sayesinde son teknoloji özellikleri kullanabileceğiz. 

iOS 13'ün görücüye çıkacağı WWDC 2019'un tarihi belli olduiOS 13'ün görücüye çıkacağı WWDC 2019'un tarihi belli oldu

iOS 13 Şimdiden Gözleri Üzerine Topluyor

Apple geçen yılın sonlarında piyasaya sürdüğü iOS 12 ile kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatmak yerine cihazın işletim sisteminin performans düzeyini artırmakta ve verimlilik düzeyinde çeşitli iyileştirmeler yaparak kullanıcıları memnun etmeye odaklı değişiklikler yapmaktadır. Bir diğerine göre tasarım değişikliğinden ziyade performans artırıcı özellikleri dikkate alan Apple bu sefer ki cihazda ise tasarım ve konsept özelliklerine sahip olacağını dile getiriyor. Elde edilen bu bilgilere göre iPhone ve iPad kullanıcıların iOS 13 ile ilgili beklentileri zirveye çıkardı. Alışılmışın dışında bir konsepte sahip akıllı cihaz ve tablet ile tercihleriniz doğrultusunda işlemler yapabilmeniz mümkün olacak. 

Heyecanla beklenen Apple iOS 13 bir kaç ay sonra gerçekleşecek olan WWDC 2019 etkinliğinde bekleyenler için buluşacak. iOS 12 ile performans yükseltici seçeneklere odaklanan şirket, bu yeni cihazında daha çok göze hitap edecek şekilde bir çalışma yürüttü. Konsept özellikleri ile iPad ve iPhone kullanıcılarını heyecanlandırıyor. Bir takım yeni özellikleri, görsel zenginliği ve yüksek kaliteli kullanım seçenekleri ile her açıdan kusursuz bir cihaz olacağa benzeyen iOS 13 kusursuz tasarımı ile Apple kullanıcıları tarafından bekleniyor. 

Tasarımcı Leo Vallet, heyecanla beklenen iOS 13 ile ilgili bir takım konsept görüntülerini ve yepyeni özellikleri kullanıcılar ile paylaşarak bilgi edinmelerini sağladı. Tüm bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda cihazın tüm ekranı kaplayan özel bir karanlık mod ile karşılaşıyoruz. Bu özellik sayesinde göz sağlığınızı korumanız mümkün olacak. Vallet'in bu konsept çalışmasında en önemli detay ise bu karanlık mod özelliğinin kontrol merkezi olarak bilinen panelde yer alan ekran parlaklığı ayarlaması kısmından kolaylıkla yapabiliyor olmanızdır. 

Tüm bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda bu eşsiz Vallet tasarımında çoklu görev menüsü ile kontrol merkezini birleştirerek bir arada kullanabilirsiniz. Pratik kullanım açısında yepyeni özelliklere sahip olacak olan iOS 13 her şeyden önce tasarımı ile göz dolduracak gibi gözüküyor. Yeni özelliklerin arasında ses açma ve kısma arayüzünde çeşitli iyileştirmelerin yer almasıdır. iOS 12 de bulunan ses açma vfe kısma kısmı oldukça büyük olup kullanıcılar tarafından pek estetik bulunmamıştır. Bunu dikkate alan Apple, iOS 13'de ses açma ve kısma kısmını çok daha estetik bir hale getirdi. 



PAYLAŞ