iOS 13 çıktı! Hangi iPhone'lar iOS alacak? - Haberler - indir.com

iOS 13 çıktı! Hangi iPhone'lar iOS alacak?

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-20 21:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Apple’ın Haziran ayında gösterimini yaptığı iOS 13 sahip olduğu yeniliklerle kullanıcılarını oldukça heyecanlandırmıştı. Sonbahara doğru yayınlanacağı bilinen iOS 13’ün aslında, Apple’ın lanmsan tarihi olan 10 Eylül’den birkaç güne yayınlanması bekleniyordu ki, Apple’ın son hazırlıkları tamamlaması beklenenden daha uzun sürdü. Ancak nihayet gün itibariyle beklenen güncelleme geldi. Türkiye’deki kullanıcılar için saat 20.00’dan sonra yayınlanacak güncellemeden hızlı haberdar olmak isteyen kullanıcılar “Aylar” menüsünden “Yazılım Güncelleme” bölümünü belirli aralıklarla kontrol edebilirler.

Ancak bizim önerimiz güncellemeyi ilerleyen saatlerde indirmeniz. İlk saatlerde bir yoğunluk olacağı için indirme işleminiz normalden uzun sürebilir. Bunun yanı sıra ilk güncellemede hatalar olabileceğini düşünenlerinde bir sonraki sürümü beklemesini öneririz. iOS 13 ile birlikte gelen özelliklerin kullanıcılara geliştirilmiş bir performans deneyimi sunması bekleniyor.

Apple TV+ ne zaman başlıyor?Apple TV+ ne zaman başlıyor?

Gelişmiş destek seçeneklere sahip olan iOS 13’ün gelişmiş karanlık mod desteğine sahip olacağını biliyorsunuz. Bu sayede kullanıcılar uygulamaları da artık karanlık modda kullanabilecek ve dilerlerse telefonlarını gece ve gündüz ayarına göre özelleştirebilecekler. “Haritalar” servisinde de son derece öne çıkan yenilikler var. Artık kullanıcılara toplu ulaşım rotası oluşturan ve ulaşım araçlarının ne zaman geleceğini tahmin eden “Haritalar” Apple kullanıcılarını diğer uygulamaları kullanmaktan da kurtaracak. Tabi bu özellikler iOS 13’ün bilinen popüler özellikleri. Ancak iOS 13’le birlikte pek çok kullanıcının henüz bilmediği birçok performans iyileştirmesi geliyor. İşte iOS 13'ün az bilinen özellikleri;

Apple'ın Gizlediği 9 iOS 13 Özelliği!

Apple ile hızlı giriş

iOS 13’ün kullanıcılarına sunduğu bu özellik, kullanıcıların uygulamalara ve web sitelerine çok daha hızlı ve kolay bir giriş yapmasını sağlayacak. Örneğin artık kullanıcılar sosyal medya ağlarında ya da üye oldukları formlarda oturum açmak için şifre girmek yerine Apple ID’lerini kullanarak hızlıca giriş yapabilecekler.

Bunun yanı sıra kullanıcılarının güvenliğini de ön planda tutan Apple, hem Face ID, hem de Touch ID ile iki faktörlü doğrulama da sunuyor.

Anımsatıcılar

iOS 13 ile birlikte artık “Anımsatıcılar” yeni bir görünüme sahip olacak. Listesini organize edebilecek kullanıcılarının, listelerini takip edebilmesi de kolaylaşıyor. Akıllı düzenleme yolları sayesinde hızlı araç çubuğu, tarih, saat ve yer işaretleri kolayca eklenebiliyor.

Sesle Denetim

iPhone ve iPad kullanıcıları için büyük bir kolaylık sağlayan bu özellik, kullanıcıların cihazlarını ses kontrolüyle çalıştırmasını sağlıyor. Siri’nin sahip olduğu konuşma tanıma teknolojisiyle birlikte geliştirilen bu özellik, sesinizi yazılı metne dönüştürme ve düzenleme özelliklerine sahip.

CarPlay

Müzik, harita ve daha birçok uygulamayı tek bir görünümde kullanıcılara sunan Gösterge Paneli ile kullanıcılara merhaba diyen CarPlay artık Siri desteğine sahip oluyor. Bu sayede araç kullanıcıları yapmak istedikleri işlemi Siri’ye komut verebiliyor.

Mesajlar

Gelişmiş Memji ve Animoji’lerle kullanıcılara merhaba diyecek olan “Mesajlar” servisi de, artık hem daha kullanışlı, hem de daha eğlenceli bir hale geliyor.  Bazı Memoji’lerde saç, peruk ve takı bile bulunuyor.

Notlar

İyileştirmelerle kullanıcı karşısına çıkan servisler arasında olan “Notlar” artık galeri görünümüne sahip olacak. Paylaşılan klasörlerin rahatlıkla görüntülenebileceği “Notlar”da yeni arama araçları bulunuyor. Denetim listesiyle de iyice güçlü bir yapıya sahip olan “Notlar” kullanıcısına büyük ölçüde kullanım kolaylığı sağlayacak.

Metin düzenleme

Kullanıcıların daha rahat metinler düzenlemesi için getirilen bu özellik sayesinde, kullanıcıların belgeleri kaydırması ve imleci hareket ettirmeleri çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Daha hızlı metin oluşturmayı sağlayacak bu özellik kullanıcılara hızlı bir şekilde doğru metinler oluşturma imkanı tanıyacak.

Güncelleme alacak iPhone modelleri

 

Merakla beklenen iOS 13 çıkmadan iOS 13.1 Beta geldi

  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 6S Plus
  • iPhone 6S
  • iPhone 6 Plus



Apple’dan dikkat çeken mavi ekranlı gizli mesaj!Apple’dan dikkat çeken mavi ekranlı gizli mesaj!
Apple Arcade Türkiye’de! İşte Apple Arcade fiyatı ve Apple Arcade oyunlarıApple Arcade Türkiye’de! İşte Apple Arcade fiyatı ve Apple Arcade oyunları

PAYLAŞ