iOS 13 Betadan iOS 12’ye Geri Dönme İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

iOS 13 Betadan iOS 12’ye Geri Dönme İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-08 10:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Apple'ın akıllı cihazlarını zenginleştirmek adına hazırladıkları iOS 13 planlanan tarihte kullanıcılarına sunuldu. iOS 13'ün tanıtılmasının hemen ardından beta sürümlerinin de tanıtıldığını gördük. Beta sürümleri arasında yayınlanan son sürüm ise iOS 13 beta 2 sürümü oldu. Şöyle ki, her ne kadar geliştirici sürümlerinin yayınladığını görmüş olsak da birçok kullanıcı beta sürümlerini yüklemeyi tercih etti. Kullanıcıların iOS 13 beta sürümü tercih etmeleri halinde sorun yaşandığı taktirde iOS 13 Beta'dan iOS 12'ye dönme işlemini nasıl yapılacağını öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Yayınlanan beta sürümü akıllı cihazlarına yükleyip memnun kalmayanlar ya da buna ek olarak iOS 13 betadan iOS 12 sürümüne geri dönüş yapmak isteyen kullanıcılar yazımızdan faydalanabilirler. 

iOS 13 beta sürümünden iOS 12 sürümüne dönme işlemleri

Akıllı cihazınızın işletim sisteminde değişiklik yapmadan önce ilk olarak iOS 12 yazılımına ihtiyacınız olacak. Yani şöyle ki iOS 12 sürümü için son sürüm olan IPSW dosyasını indirmiş olmanız gerekiyor. Son dönemlerde oldukça kararlı olan son sürüm olarak iOS 12.3.1 sürümünü indirmiş olmanız gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli mesele, IPSW dosyasını indirme işlemini yaparken, sahip olduğunuz cihaz için en uygun olanı dosyayı seçmiş olmanız gerekiyor. Aksi taktirde hem yükleme esnasında hem de yükleme sonrasında ciddi sorunlar ile karşı karşıya geleceksiniz. 

iOS 12.2 Beta 3 Güncellemesi YayınlandıiOS 12.2 Beta 3 Güncellemesi Yayınlandı

- İşlemlerinize başlamak için ilk olarak akıllı cihazınızı yükleme işlemi için hazırlamanız gerekiyor. İlk olarak akıllı cihazlarınızda yer alan iPhone'umu bul uygulamasını kapatmış olmanız gerekiyor. 

- Kapatma işleminin ardından bilgisayarınızdan iTunes uygulamasını açın.

- Akıllı cep telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın ve daha sonra ise DFU modu adı verilen kurtarma moduna geçiş yaparak işlemlerinize devam edin. 

- Kurtarma modunu da geçtiğiniz taktirde, iTunes akıllı cep telefonunuzu ya da tabletiniz ile karşı karşıya geleceksiniz. 

- "iPhone'u geri yükleé seçeneği ile karşı karşıya geldiğiniz zaman bu alana tıklayarak işlemlerinize devam edin. 

- Son işlem olarak ise indirmiş olduğunuz IPSW dosyasını indirdiğiniz noktadan bulmanız gerekiyor. 

- Programa iOS 12.3.1 IPSW dosyasını sunmanın ardından "Geri yükle ve güncelle" seçeneklerini tıklayın. 

- İşlemlerinizi tamamladıktan sonra akıllı cihazınızı bir kaç kez yeniden başlatmanız gerekecek. Daha sonrasında ise iOS 13 Betadan iOS 12'ye Dönme işlemini tamamlamış olacaksınız. 

Son olarak dikkat etmeniz gereken en önemli adımlardan biri de sürümler arası dönüş yapmadan önce mutlaka akıllı cihazınızda yer alan verileri yedeklemiş olmanız gerekiyor. Aksi halde çeşitli verilerin kaybolma durumu ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu işlemlere başlamadan önce akıllı cihazınızın en az %75 oranında şarjı olması gerekiyor. Aksi halde yükleme esnasında çeşitli sorunlar ile karşı karşıya gelebilirsiniz. 

iOS 13 beta sürümünden iOS 12 sürümüne geçiş yapmak için yapacağınız işlemler bu kadardır. iOS 13 beta sürümünün sunduğu içeriklerinden memnun kalmadıysanız sadece bir kaç adım ile iOS 12 sürümüne geçiş yapmanız mümkündür. Burada tercih elbette ki size kalmış bir durumdur. 


iOS 12.2 Güncellemesi ile Gelen 4 ÖzellikiOS 12.2 Güncellemesi ile Gelen 4 Özellik
iOS 12.2 Beta 6 yayında! İşte detaylariOS 12.2 Beta 6 yayında! İşte detaylar
Apple iOS 12.2 güncellemesi yayınlandıApple iOS 12.2 güncellemesi yayınlandı

PAYLAŞ