iOS 13 Beta 7 Yayınlandı: Yeni özellikler - Haberler - indir.com

iOS 13 Beta 7 Yayınlandı: Yeni özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-19 09:33:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazlar için Apple tarafından yayınlanan iOS 13'ün yedinci beta güncellemesi bugün itibariyle kullanıcılara sunuldu. Yeni beta güncellemesi sayesinde akıllı cihazlarda bulunan bir takım hatalar giderildiği gibi aynı zamanda bazı uygulamalar üzerinde yapılan ince ayarlamalar da yer alıyor. Teknoloji devi Apple bugün itibariyle geliştiriciler için iOS 13 işletim sisteminin yedinci beta sürümü yayınladı. Söz konusu bu beta sürümünde, yeni hata düzenlemeleri yer alırken aynı zamanda iOS 13 ve iPadOS'un önceki sürümü itibariyle yayınlanan özellikler için yapılan ince ayarlamalarda yer alıyor. Yeni beta sürümü sayesinde kullanıcılara birbirinden farklı yenilikler sunuluyor. 

iOS 13'ün yedinci beta sürümü ile gelen yenilikler

- Karanlık Mod

iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda yer alan Karanlık Mod özelliği, Kontrol Merkezi widget'unun yazılışında değişiklik yapılarak Karanlık Mod ve Aydınlık Mod şeklinde yenilendi. 

iOS 13 ile müzik paylaşmak mümkün olacakiOS 13 ile müzik paylaşmak mümkün olacak

- Mesajlarda ekleri silme

Yapılan yenilikler sayesinde bir kez daha mesajlar kısmında yer alan fotoğraflar ya da diğer ekler silinebilecek. Şöyle ki konuşmada, "i" tuşuna bastıktan sonra fotoğrafın, bağlantının ya da herhangi bir dokümanın üstüne uzun bir şekilde basarak silme menüsüne erişim sağlayabileceksiniz. 

- Postalardaki engellenmiş göndericiler

Yedinci beta sürümü ile beraber gelen yenilikler arasında engellenen kişilerden gelen postalar direk olarak çöp kutusuna yönlendirilecek ya da bunu yapmak yerine engelli bir şekilde işaretleyerek gelen kutunuza gönderebilirsiniz. 

- Bilinmeyen çağrıları sessize alma

Akıllı cihazınız uygulamasında rehberinizden gelen, son yapılan aramalardan gelen ya da bunun yerine Siri önerilerinden gelen çağrılarda telefonun çalmaya devam edeceğini gösteren bir yazı yer alıyor. 

- Tüm fotoğrafları görme

iOS 13'ün yedinci beta sürümü ile beraber gelen yeniliklerden bir diğeri ise, tüm fotoğrafları görme özelliğidir. iOS 13'te ana Fotoğraflar menüsünde tüm fotoğraflara baktığımızda küçük resimler yerine üçe bölünmüş ağ şeklinde fotoğraflar ile karşı karşıya geleceksiniz. 

- Find My uygulaması

Yeni sunulan beta sürümü sayesinde Find My uygulaması içerisinde bulunan "Bulunduğunda bildir" (Notify When Found) çalışır halde karşımıza çıkıyor. Ayrıca bunun yanı sıra "Me" (Ben) sekmesinin içerisinde "Arkadaşıma yardım et" seçeneği ter alıyor. Bu seçeneğe tıklandığında iCloud.com karşınıza çıkıyor ve arkadaşınızın kaybolan cihazının yerini belirleyebiliyorsunuz. 

- Rahatsız etme

Bildiğiniz üzere iOS akıllı cihazların kontrol merkezinde yer alan rahatsız etme modunu kullanarak belirli durumlarda telefonunuzu çevrimdışı yapabiliyorsunuz. Rahatsız etme ile ilgili ayarlar, iPhone ve Apple Watch ile senkronize edilebiliyor.

- Klasörler arka planda yeniden gri haline döndü

iOS 13'ün beta sürümü ile gelen özelliklerden bir diğer ise klasörlerin arka planda gri haliyle görünüyor olması. Yeni özelliklerin yanı sıra aynı zamanda çeşitli hata gidermeleri de yine bu güncelleme ile beraber geldi. Bildiğiniz üzere Apple yaşanan sorunları kısa süre içerisinde anında güncellemeler ile çözerek kullanıcılara çok daha kaliteli bir kullanım sunmaya yönelik hareket ediyor. Yeni güncelleme de bu doğrultuda gerçekleştirildi. 


iOs 13 beta 5 yayında Yeni özellikleriOs 13 beta 5 yayında Yeni özellikler
Journey oyunu iOs için yayındaJourney oyunu iOs için yayında
iOS 13 beta 6 yayınlandı: Yeni gelen özellikleriOS 13 beta 6 yayınlandı: Yeni gelen özellikler

PAYLAŞ