iOs 13 beta 5 yayında Yeni özellikler - Haberler - indir.com

iOs 13 beta 5 yayında Yeni özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-30 11:34:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın en yeni işletim sistemi olan iOS 13 için Beta 5 sürümü yayınlandı ve gelen yenilikler belli oldu. Apple tarafından final sürümü için sıkı bir çalışma gerçekleştirilen iOS 13 ve iPadOS 13 için Beta sürümler tüm hızıyla devam ediyor. Şimdi ise geliştiriciler için yeni bir Beta sürümü daha yayınlanmış oldu. Bu sürümde performans ve sürüm kararlılığı noktasında önemli yenilikler ve değişiklikler gerçekleştirilmiş durumda. Yayınlanmış olan bu yeni geliştirici sürümü, oldukça ilginç özelliklerle ortaya çıkıyor. Sunulan bu yeniliklerin henüz tüm kullanıcılara verilmesi istenmezken, UDID ve geliştirici hesabına sahip kullanıcılar tarafından iOS 13 Beta 5 ve iPadOS 13 sürümleri deneyimlenebiliyor.

iOS 13 Beta 5 İle Gelen Yenilikler

iOS Cihazlardan Uygulama Aboneliklerine Son Verme İşlemi Nasıl Yapılır?iOS Cihazlardan Uygulama Aboneliklerine Son Verme İşlemi Nasıl Yapılır?
  • iPad ikon özelleştirme: Kişilere ait olan numaralarda ikonlar yer alıyor. Ancak artık ana ekrandan müdahale edilebilecek ve bu ikonlar ana ekrana entegre olarak kullanılabilecek. Diğer yandan iki yeni görünüm seçeneği gelirken, 6x5 görünüm ile daha küçük ve net ikonlar yer alacakken, 4x5 formatı ile daha büyük simgelerin kullanımı sağlanmış olacak.
  • CarPlay: Apple’ın CarPlay tarafında yapmış olduğu yenilikte ise ekranda gözüken albüm kapağının devre dışı bırakılması mümkün olacak.
  • Karanlık mod değiştirme: iOS 13 yükleyen kullanıcılara sistem “Karanlık modu kullanmak ister misiniz?” sorusunu yöneltiyordu. Bu modun açma kapa esnasındaki animasyonu ise yeni güncelleme ile daha da iyileştirildi.
  • iPad İmleş özelleştirme: Artık otomatik gizleme özelliği ile beraber farklı renk seçenekleri ve imleç boyutu ayarlama gibi özelleştirmeler yapılabilecek.
  • Daha fazla duvar kağıdı: Minimalist görünümlü ve çeşitli renkli duvar kağıtları sisteme eklenmiş durumda.
  • Ses ayarlayıcı: Otuz dört farklı ses ayarlama seviyesini göreceğiz.
  • Pencerelerin açılması: iPad kullanıcılarını ilgilendiren bu durumda, daha önce kapatılan pencerenin yeniden açılması sağlanacak.
  • Siri: HomePodOS13 ihtiyacı duyan sistem, ortamda daha fazla sesi algılayabilecek.
  • Share Sheet: Daha temiz bir görünüm olacak.
  • Operatör simgesi: iPhone’un köşesinde yer alan operatör simgesi biraz daha büyütüldü.

Henüz iOS 13 Beta 5’in tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı belli olmazken, birçok kişi tarafından performans güncellemeleri ve diğer yenilikler bekleniyor.


Yeni iOS 13 açığı şifreleri gösteriyorYeni iOS 13 açığı şifreleri gösteriyor
iOS 13 ile müzik paylaşmak mümkün olacakiOS 13 ile müzik paylaşmak mümkün olacak

PAYLAŞ