iOS 12'nin Az Bilinen 4 Yeni Özelliği - Haberler - indir.com

iOS 12'nin Az Bilinen 4 Yeni Özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-19 09:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın en yeni işletim sistemi sürümü iOS 12 ile beraber birçok iyileştirme ve yenilik yapıldı. Performans artışları da özellikle eski iPhone cihazlar için belli olurken yeni birçok özellik tüm modellere getirilmiş oldu. Herkes tarafından dikkat edilmeyen ancak oldukça yararlı olan 4 gizli iOS 12 özelliğini sizler için derledik. iOS 12 tanıtımı esnasında bazı ana yenilikler ve özellikler lansmanda söz ediliyor. Çeşitli detaylar ve ufak yenilikler ise daha çok kullanıcılar ve teknoloji severler tarafından ortaya çıkartılıyor. Çok az kişi tarafından farkedilen bazı detay ve gizli özellikler iOS 12’de yer alıyor. Gelin şimdi bu iOS 12 gizli özellikleri neler göz atalım.

iPhone X Çoklu Face ID

Yeni iPhone Xs ailesi ile beraber Apple, iPhone X üretimini durdurduğunu açıklamıştı. Yeni modeller ile beraber artık Touch ID tamamen kaldırıldı ve sadece 3 boyutlu yüz tarama teknolojisi olan Face ID’e geçiş yapılmıştı. Ancak iOS 12 ise bu duruma bir yenilik getirdi ve iPhone X cihazına artık birden fazla yüz tanımlayabileceksiniz. Normal şartlarda bir kişi iPhone X’e yüz tanıması yapabiliyordu. Artık iPhone X ve üzeri cihazlarda birden fazla Face ID tanımlaması yaparak çoklu kullanım gerçekleştirebileceksiniz.

iOS 12 Kullanıma Sunuldu, İşte Gelen YenilikleriOS 12 Kullanıma Sunuldu, İşte Gelen Yenilikler

Dokunmatik Klavye

Birçok kullanıcı zaten iPhone cihazlarda yer alan bu özelliği biliyorlar. Fakat iOS 12 ile beraber artık daha kolay ve gelişmiş bir sistem kullanıcıları bekliyor. Yeni güncelleme ile beraber imleci metinin bir kısmına götürmek için parmağınızı boşluk tuşuna basılı tutarak imleci hareket ettirmek yeterli olacaktır.

3D Touch ve Bildirimler

3D Touch teknolojisi iPhone cihazlarda uzun bir zamandır yer alıyor. Yeni iOS güncellemeleri ile beraber ise bu durum geliştirilmeye devam ediliyor. iOS 12 ile beraber kamera uygulamasına basılı tuttuğunuzda selfie çek, fotoğraf çek, video çek gibi kısayolların haricinde artık QR kod tara seçeneğide bulunacak. Bu kısayollar ile istenilen çekim moduna hızlı bir geçiş sağlanabilecek. Ayrıca artık üçüncü parti YouTube ve benzeri uygulamalara da basılı tutarak çeşitli 3D Touch menüleri görebileceksiniz.

Podcast Özelleştirme

Yeni iOS 12 ile beraber kullanıcılar artık Podcast’lerinin tuşlarını diledikleri gibi özelleştirebilecekler. Bu sayede şarkı çalarken tuşa basıldığında ne kadar ileri ve geri gidebileceği gibi detay ayarlar sağlanabilecek. Podcast uygulaması üzerinden ayarlara erişerek dilediğiniz özelleştirmeyi yapabilirsiniz.

iOS 12 ile beraber yeni gelen ve varolanlar için de geliştirilen az bilinen özellikler bu şekilde.


Daha Önce Olmayan, iOS 12 İle Artık Yapılabilen 7 Yeni ÖzellikDaha Önce Olmayan, iOS 12 İle Artık Yapılabilen 7 Yeni Özellik
iOS 12, Ekran Süresi Özelliği Nasıl Kullanılır?iOS 12, Ekran Süresi Özelliği Nasıl Kullanılır?
iOS 12 ile beraberinde gelen yeni özellikleriOS 12 ile beraberinde gelen yeni özellikler

PAYLAŞ