iOS 12'den gözle kontrol teknolojisi geliyor - Haberler - indir.com

iOS 12'den gözle kontrol teknolojisi geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-11 17:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Apple geçtiğimiz günlerde iPhone kullanıcıları için yeni işletim sistemi iOS 12'yi tanıtmıştı. iOS 12 ile birlikte iPhone cihazlarına pek çok yenilik ve yeni teknolojiler geldi. Fakat Apple tarafından fark edilmeyen bir nokta, bir geliştirici olan Matt Moss tarafından keşfedildi. iOS 12 ile birlikte, şirket ARKit 2.0'ı da tanıtmıştı. ARKit 2.0 tanıtıldıktan sonra teknoloji dünyasındaki pek çok kişi tarafından arttırılmış gerçekliğe katkı sağlayacak bir yenilik olarak karşılandı. Geliştirici Matt Moss ile bundan ötesini gördü ve ARKit 2.0 teknolojisinin, cihazı göz ile kontrol etmede kullanılabileceğini söyledi.

ARKit 2.0'da göz izleme yeteneği bulunuyor

Gelişen teknoloji sayesinde reklam verenler artık kullanıcıların göz hareketlerini izleyerek bir ürüne kaç dakika ya da saniye baktıklarını bile takip edebiliyorlar. Bu teknolojinin daha gelişmiş boyutunun, Apple'ın iOS 12 ile birlikte tanıttığı ARKit 2.0 teknolojisinde de olduğu ortaya çıktı. Geliştirici Matt Moss, ARKit 2.0'ı tüm yönleriyle keşfetmek istedi, bu sırada da bu teknolojinin, göz hareketleri ile cihazı kontrol edebileceğini gördü. Moss, göz izleme yeteneğine sahip olan ARKit 2.0'ı Snapchat'ten daha işe yarar alanlarda kullanılabileceğini fark edince, bir demo uygulama geliştirdi. Bu uygulama, kullanıcının göz hareketlerini takip edip, gerçek zamanlı olarak nereye baktığını buluyor. Moss, bu demo uygulama içerisinde ekrana dokunmasına gerek kalmadan uygulamalar arasında geçiş yapmayı başardı. Bu teknolojinin özellikle engelli bireyler için işe yarayacağı düşünülüyor.

Reklam verenler açısından bakıldığında da bu teknoloji oldukça ilgi görecek gibi duruyor. Reklam verenler, bu sayede en çok hangi ürünlerinin dikkat çektiğini takip etme şansına sahip olacaklar. İlerleyen zamanlarda bu teknolojiyi ön plana çıkaracak ve engellilerin kullanımını da kolaylaştıracak Apple ürünlerinin görülmesi bekleniyor.





PAYLAŞ