iOS 12'de Siri ile Haritalar Nasıl Açılır? - Haberler - indir.com

iOS 12'de Siri ile Haritalar Nasıl Açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-13 14:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda yeni iOS 12 işletim sistemi sürümünü kullanıma sundu. Tüm kullanıcılar tarafından indirilebilir olan bu yeni işletim sistemi birçok yeni özelliği de beraberinde getirdi. Bu yeniliklerden dikkat çeken özellik ise Siri Kestirmeler özelliği oldu. Siri’nin desteği genişletildi ve artık Siri’ye çok daha fazla komutun atanabileceği sağlandı. Bu kestirmelerden birisi ise Haritalar uygulamasına getirildi. Apple’ın artık haritaları iOS 12 sayesinde daha akıllı bir hale geldi. Bu içeriğimizde sizlere Siri kestirmeler ile Haritalar’ı çalıştırmak için yapmanız gereken ayarlardan bahsedeceğiz.

iOS 12 Siri Kestirmeler İle Haritalar’ı Açmak

Siri Kestirmeler ile birçok uygulamaya çeşitli komutlar verebilirsiniz. Bunlardan birisi olan Apple Haritalar’ı Siri kestirmeler ile açmak mümkün oluyor. Ancak Apple haritalar yerine Google Haritalar uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcılar da yine kestirmeler özelliğini kullanabilecekler. Google’ın Haritalar uygulamasını Siri Kestirmeler ile aktif etmek için yine Apple Haritalar uygulamasının yüklü olması gerektiğini hatırlatalım. Apple’ın bu uygulamasını sildiyseniz App Store üzerinden tekrardan indirebilirsiniz.

Apple Haritalar uygulamasını yükledikten sonra Google Haritalar seçeneği artık Siri Kestirmelerde gözükecektir. Ancak kestirmeler ile şuan ki konumu görme veya mağaza araması gibi durumları yaptırmak mümkün olmuyor. Ancak Siri kestirmeler için Apple Haritalar uygulamasını kullanırsanız çok daha fazla seçeneğin yer aldığını göreceksiniz.

Akıllı telefonunuz üzerinden Ayarlar’a girdikten sonra Siri ve Arama menüsüne erişin. Burada yer alan Kestirmelerim sekmesine girerek daha önce oluşturmuş olduğunuz kestirme kısayollarını göreceksiniz. Aşağıda yer alan tüm kestirmeler bölümünde ise cihaz kullanım alışkanlığınıza yönelik hazır kestirme seçenekleri karşınıza çıkacak. Burada yer alan albüm görüntüleme, müzik açma veya hava durumu gibi çeşitli kısayolları kestirmelere ekleyerek Siri komutu da sağlayabilirsiniz. Sıfırdan bir kestirme oluşturmak için ise App Store üzerinden Kestirmeler adlı uygulamayı indirmeniz gerekecektir. Bu uygulamaya giriş yaptıktan sonra “Kestirme Yarat” bölümü işinize yarar kısım olacak.

Bu alanda uygulamayı aç komutunu ilk olarak yerleştirmeniz gerekiyor. Uygulama aç komutu ile Haritalar uygulamasını seçin. Daha sonra sağ üst alanda yer alan ayar simgesi ile Siri’ye ekle bölümüne basın. Burada sizden Haritalar uygulamasını açmanız için sesli bir komut söylemenizi isteyecektir. Gerekli olan Siri ses kayıt işlemi sonrasında artık Haritalar’ı açmak için Siri’ye özel bir komut söyleyebilirsiniz. Kestirmeler uygulaması ile birçok işlev yapılabilirken en basiti olan Siri Kestirmeler ile haritalar uygulamasını açma işlemlerini sizlere anlattık.





PAYLAŞ