iOS 12.2 Güncellemesi ile Gelen 4 Özellik - Haberler - indir.com

iOS 12.2 Güncellemesi ile Gelen 4 Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-13 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : İnceleme

Apple markası bu ayın sonlarında büyük bir etkinlik gerçekleştirmeye hazırlanırken aynı zamanda etkinliğin bitiminde iOS cihazlar için 12.2 güncellemesini yayınlayacak. iPhone ve iPad cihazlara gelecek olan 12.2 güncellemesi ile kullanıcıları neler beklediğini yazımızda detaylandıracağız. Yepyeni içerikleri ve özellikleri ile ayın sonunda cihazlarda yerini almaya hazırlanan 12.2 güncellemesi üzerinde yılın ilk günlerinden itibaren çeşitli testler yapılıyordu. Test sürecinin bitmesi ile beraber ay sonunda hayatımıza girecek olan güncellemede bir çok yenilik de beraberinde gelecek. 

Farklı iOS 12.2 sürümleri, geliştiriciler tarafından yılın ilk günlerinden bu yana test ediliyor. Yeni AirPods’ların ‘Hey Siri’ desteğine sahip olacağı ya da Apple News abonelikleri ile ilgili gelişmeler daha önceden gündeme gelmişti. Bunların yanı sıra aynı zamanda 12.2 güncellemesi ile gelen yenilikleri inceleyelim.

Türkiye İçin Apple'dan Büyük İndirimTürkiye İçin Apple'dan Büyük İndirim

EKG Sınırlaması

12.2 güncellemesi ile gelen özelliklerden ilki coğrafi EKG sınırlaması olacak. Apple tarafından üretilen Watch'larda bulunan EKG özelliği yerel sağlık kurumlarının onayını gerektiriyordu. Apple, EKG özelliğini sadece ABD'nin bazı eyaletlerinde aktif hale getirmişti. Yani Apple Watch'ların EKG özelliği üzerinde belirli bir sınırlama söz konusuydu. 12.2 güncellemesi ile bu sınırlama daha da katı bir halde karşımıza çıkacak. Kullanıcılar, kurulum işlemini SIM kart takılı bir operatör tarafından konumlandırılmış bir iPhone cihaz üzerinden gerçekleştirecekler. Kurulum aşamasında iPhone'unuzu uçak moduna alır ya da mevcut SIM kartını cihazınızdan çıkarırsanız kurulum esnasında sorun yaşarsınız. 

Wallet’da Etkinlik Halkaları

Wall Street Journal, geçtiğimiz Şubat ayında aktardığı haberin içeriğinde Apple’ın Goldman Sachs ile birlikte kullanıcıların harcama hedefleri belirleyebileceği ve Apple Wallet’a entegre olacak bir kredi kartı üzerinde çalıştığını dile getirmişti. Gelen bilgilere göre iOS 12.2’de Wallet uygulaması, kullanıcıların harcamalarını kontrol etmelerini sağlayacakları Etkinlik Halkaları sistemine sahip olacak. Bu halkalar ya da sayaçlar olarak adlandırılan sistekm Apple’ın fitness uygulamalarında bulunan  benzer çalışma prensiplerinden ilham olarak çalışacak.

Garanti Bilgileri ve Ayarlar Menüsünde AppleCare

Apple, 12.2 güncellemesi ile beraber gelen yenilikler arasında cihazların garanti durumları çok daha açık hale gelecek. Cihazın ayarlar menüsüne girdiğiniz taktirde en alt kısımda hakkında bölümü ile karşılaşacaksınız. Buna tıkladığınız anda 'yeni cihaz yardımı' adlı bir bölüm ile karşılaşacaksınız. Yeni cihaz yardımı sistemi sayesinde sahip olduğunuz akıllı cihazın garanti şartlarını ve koşullarını kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Bu özellik sayesinde kullanıcılar AppleCare uygulamasını kurmaktan kurtulacaklar. Akıllı cihaz kullanıcıları sistem üzerinden direk AppleCare satın alarak bilgilerini yakından takip edecekler. Söz konusu özellik iOS 12.2 beta sürümünde devre dışı bırakılmış durumda ancak final sürümünün yayınlanması ile birlikte aktif edilmesi bekleniyor.

AirPower Desteği

Teknoloji piyasasının başarılı isimlerinden Apple, iPhone X ile beraber tanıttığı fakat henüz piyasaya süremediği AirPower, 25 Mart tarihinde gerçekleşecek Şov Zamanı sloganlı etkinlikte karşımıza çıkacağı düşünülüyor. Yakında gelecek olan güncelleme sayesinde AirPower özelliği iOS cihazlarda yerini alacak. 12.2 güncellemesi Apple'ın dev etkinliğinin bitiminde yayına sunulacak. 


Apple sürücüsüz otomobil birimindeki küçülmenin detaylarını açıkladıApple sürücüsüz otomobil birimindeki küçülmenin detaylarını açıkladı
Apple Watch, Uyku Düzeninizi Sağlamanıza İmkan TanıyacakApple Watch, Uyku Düzeninizi Sağlamanıza İmkan Tanıyacak
Apple'dan Kullanıcıların Aklını Başından Alacak Ürünlerin Geldiği Haberini Tim Cook VerdiApple'dan Kullanıcıların Aklını Başından Alacak Ürünlerin Geldiği Haberini Tim Cook Verdi

PAYLAŞ