iOS 12.2 Beta 6 yayında! İşte detaylar - Haberler - indir.com

iOS 12.2 Beta 6 yayında! İşte detaylar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-19 14:41:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Yazılım

Teknoloji sektörüne yön veren isimlerden biri olan Apple, son zamanlarda yaşadığı yazılımsal sorunlar karşısında iOS güncellemelerine önem vererek hızla güncelleme yenilikleri yapmaya başladı. Sadece Apple'da değil birçok büyük şirket tarafında yaşanan erişim sıkıntıları son zamanlarda gündeme bomba gibi düştü. Bu şirketler arasında Apple'ın da yer alması, iOS cihazları güçlendirmek açısında çeşitli çalışmaları karşımıza çıkarıyor. Şebeke sorununun yaşanması nedeniyle OS 12.1.2 ve kısa süre sonra FaceTime hatasının yaşanması nedeniyle Apple iOS cihazlara hızla 12.1.4 güncellemesini getirdi. Apple, iOS cihazlara son güncellemesini yayınlaması halinde bir üst sürüm için de yeni testlere başladı. Güncellemenin iOS cihazlara sunulması halinde Apple'ın yeni güncelleme üzerinde anında yeni çalışmalara ve testlere başlaması geleneksel bir durum. Geleceği devam ettiren Apple, geçtiğimiz haftalarda iOS 12.2 Beta 5'i yayınlamıştı, şimdi ise iOS 12.2 Beta 6 güncellemesi ile gündemde yer almayı başarıyor. 

Spotify'dan Apple'a büyük suçlama!Spotify'dan Apple'a büyük suçlama!

iOS 12.2 Beta 6 güncellemesi geldi

Geçtiğimiz günlerde iOS cihazlara gelen iOS 12.2 Beta 5 güncellemesinin adından şimdi iOS 12.2 Beta 6 sürümü ile karşı karşıyayız. iOS 12.2 güncellemesi ile FaceTime hatası sonucunda devre dışı bırakılan Grup Face Time özelliği yeniden ve daha kusursuz bir şekilde etkinleştirildi. Yeni gelen iOS güncellemesi ile köpek balığı, baykuş, yaban domuzu ve zürafa gibi yeni eğlenceli emojilerin gelmesi kullanıcıları son derece eğlendirecek gibi gözüküyor. Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda 12.2 Beta sürümünün akıllı cihazlardan ziyade ana hedefinin Apple'ın Home uygulaması doğrultusunda çalışan TV'leri desteklemek amacıyla geliştirildiğini de özellikle belirtmek gerekiyor. Bu özelliklerin yanı sıra iOS 12.2 Beta sürümü ile gelen yeni özellikleri inceleyelim;

- Apple cihazlarda bulunan haritalar uygulamasına hava durumu desteği gelmiştir. Bu özellik sayesinde harita uygulaması çok daha fonksiyonel olarak hizmet verecek. Harita uygulamasının içerisindeyken uygulamadan çıkmanıza gerek kalmadan gitmek istediğiniz konumun hava durumu hakkında bilgi elde edebilirsiniz. 

- Son zamanlarda yaşanan güvenlik açıklarını göz önünde bulunduran Apple, iOS 12.2 güncellemesi ile HTTPS kullanmayan sitelere girdiğinizde yani güvenli olmayan sitelere giriş yaptığınızda "Güvenli Değil" mesajı ile karşı karşıya geleceksiniz. 

- Kontrol mekanizması işlevine sahip olan AirPlay ve ekran yansıtma ikonları güncelleme ile yenilenmiştir. 

- Apple cihazlarda bulunan Apple Cash'e eklenen " Para Ekle" butonu ile hesabınıza çok daha hızlı ve pratik bir şekilde para ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

- Yeni iOS 12.2 güncellemesi sayesinde, artık Apple TV kullanmıyor olsanız bile başka üreticiler tarafından üretilen televizyonlarda da AirPlay özelliğini kullanabilirsiniz. 

Akıllı cihazlardan daha çok akıllı televizyonları hedef alan iOS 12.2 Beta 6 ile gelen yeni özellikleri taşıyacak olan akıllı cihazlar ise;  iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro, iPad 9.7, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPod touch 6th, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8 Plus ve iPhone X şeklinde sıralanıyor.


Apple'dan dikkat çeken gizlilik reklamıApple'dan dikkat çeken gizlilik reklamı
Apple'ın Dev Şovu 25 Martta BaşlıyorApple'ın Dev Şovu 25 Martta Başlıyor

PAYLAŞ