iOS 12.1.4 güncellemesi, bu hafta kullanıcılarla buluşacak - Haberler - indir.com

iOS 12.1.4 güncellemesi, bu hafta kullanıcılarla buluşacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-01 20:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Apple, güvenlik önlemlerini sıkılaştırmak adına, kullanıcılarına bu hafta içerisinde iOS 12.1.4 güncellemesini sunmaya hazırlanıyor.

Apple’ın güvenlik önlemleri anlamında sıkı bir takip içerisinde olduğu biliniyor. Bunun için de sıkça güncelleme yayınlayarak, kullanıcılarının bilgilerini korumaya özen gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde iOS güncellemeleri ile ilgili bir açıklama yapılmıştı. Apple kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, kullanıcılarının 30 Ekim’den bu yana herhangi bir iOS güncellemesi gerçekleştirip gerçekleştirmediklerini öğrenmek istemiş ve iOS 12.1 ve üzeri herhangi bir iOS sürümünü yükleyenlerin, ciddi bir hataya maruz kaldıklarını dile getirmişti. Bu hatanın düzeltileceği bilgisi de verilmişti. Söz edildiği gibi, iOS 12.1 ve üzeri bir iOS sürümünü yükleyen kullanıcıların maruz kaldığı hata, bu hafta yayınlanacak olan güncelleme ile düzeltilecek.

Apple Yeni iPhone Modeli İle Dizüstü Bilgisayar Çalıştıracak

Apple, Google'ın iOS lisansını iptal etti

Apple güvenlik açığını engellemek amacıyla, iOS 12.1.4 güncellemesini bu hafta yayınlayacak

Kısa bir süre önce, Apple FaceTime’dan kaynaklanan bir hata dolayısıyla kullanıcılarını uyarmış ve bu durumun düzeltilmesi için, yeni bir güncelleme çalışmasına başlamıştı. Elde edilen bilgilerde, FaceTime uygulamasının kullanıcıların bilgisi dışında, iPhone’lardaki fotoğraf ve videoların görüntülenmesine neden olduğu öğrenilmişti. Apple, bu durumu fark eder etmez, FaceTime uygulamasını App Store üzerinden kaldırdı. Güvenlik açığının giderilmesi için de iOS 12.1.4 güncellemesi çalışmalarına başladı. Apple merkezli bir blog sitesi olan MacRumors açıklanan bu bilgilere göre, Grup FaceTime özelliği iPhone’larda devre dışı bırakıldı. Apple’ın, iOS 12.1.4 güncellemesini bu hafta içerisinde yayınlaması bekleniyor. Güncellemenin beraberinde yeni bir güvenlik açığı problemini getirip getirmeyeceği bilinmiyor. Fakat tüm iPhone kullanıcılarının, bu güncellemeyi yaşanan bu hadise nedeniyle yüklemesi gerekiyor. Bu güncelleme ile birlikte, en azından FaceTime uygulamasının sebebiyet verdiği açığın giderileceği düşünülüyor.





PAYLAŞ