iOS 12.1 İle iPhone Xs Güzellik Sorunu Çözülüyor mu? - Haberler - indir.com

iOS 12.1 İle iPhone Xs Güzellik Sorunu Çözülüyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 10:59:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple geçtiğimiz günler ile beraber yeni iOS sürümü olan iOS 12.1’i indirmeye sundu. Bu yeni sürüm ile beraber birçok ufak yenilik yer alırken ön kamera da yer alan güzellik sorununun çözülüp çözülmediği ise merak ediliyor. Yeni amiral gemisi serisi olan iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modellerinde yer alan bu kamera detayı büyük eleştirilere sebep olmuştu. Bu noktada ön kamerada kullanıcıların yüzlerini ve cildini aşırı bir şekilde pürüzsüzleştirmesi tepkilere sebep olmuştu. iPhone X modeline göre yeni modeller ön kamera tarafında çok fazla işlem uyguluyor ve bunun sonucunda ise pürüzsüz bir cilt ortaya çıkıyordu. Bununla beraber detay kaybı yaşanan karelerin sebebinin ise Smart HDR özelliği olduğu ve bundan kaynaklı bir hata çıktığı belli olmuştu.

iOS 12.1 Pürüzsüz Yüz Problemi

iPhone Xs Max ve Google Pixel 3 XL Kamera KarşılaştırmasıiPhone Xs Max ve Google Pixel 3 XL Kamera Karşılaştırması

Birden fazla fotoğraf çekip en iyi görseli sunan Smart HDR’nin sebp olduğu bu sorunun ise iOS 12.1 ile beraber kaldırılacağı açıklanmıştı. Ortaya çıkan örnek görsellere göre ise şirketin sorunu düzelttiği belli oldu. iOS 12 ve iOS 12.1 ile beraber bariz bir fark olduğu ortaya çıkıyor. Artık iPhone Xs kullanıcıları ön kamera ile çektikleri fotoğraflarda daha fazla detaya sahip olacaklar. Bu sayede pürüzsüz cilt problemi de ortadan kalkmış oluyor. Modeller artık daha az enstantane hızı ile beraber keskin fotoğraf karesini seçiyor. Bu sayede selfie daha detaylı ve doğal bir şekilde çekilmiş oluyor.

iOS 12.1 ile beraber gelen diğer yeniliklere değinecek olursak, bu noktada grup FaceTime özelliği kullanıma sunuluyor. Bu sayede 32 kişiye kadar FaceTime ile grup sohbetler gerçekleştirilebilecek. Diğer yandan iPhone ve iPad cihazları için tam 70 yeni emoji iOS platformuna ekleniyor. iPhone Xs ailesinde yer alan arka plan bulanıklaştırma özelliği artık canlı olarak çekim esnasında ayarlanabilecek.


İlgili uygulamalar
Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdiApple iPhone 5 tamir desteğine son verdi
iPhone XR Modeli En Fazla Satış Yapan iPhone OlabiliriPhone XR Modeli En Fazla Satış Yapan iPhone Olabilir
iPhone XS Max, Pixel 3'e Hız Testinde Fark AttıiPhone XS Max, Pixel 3'e Hız Testinde Fark Attı

PAYLAŞ