iOS 12.1 İle Beraber Sunulan 6 Yeni Özellik - Haberler - indir.com

iOS 12.1 İle Beraber Sunulan 6 Yeni Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-24 09:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın iOS 12.1 sürümü bildiğiniz üzere yayınlandı. Şirketin iOS 12.1 ile beraber sunmuş olduğu özellikler de belli oldu. Apple bildiğiniz üzere geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen WWDC etkinliği ile beraber iOS 12 işletim sistemi sürümünü tanıtmıştı. Tanıtılan işletim sistemi ile beraber gelecek olan birçok özellikte belli olmuştu. Ancak Eylül ayında çıkışı gerçekleşen iOS 12 ile beraber söz konusu tüm özellikler iPhone’a gelmedi. Bazı özellikler gelirken bazı özellikler için ise iOS 12 sürümlerini beklemek gerekiyordu. Söz konusu sürümlerden olan iOS 12.1 ile beraber birbirinden farklı gelen yeni 6 özelliğe bakalım.

iOS 12.1 İle Beraber Gelen 6 Özellik

70 Yeni Emoji

Yeni iOS 12.1 sürümü ile beraber işletim sistemine 70’den fazla yeni emoji ekleniyor. Birçok emoji benzer olurken farklı cilt tonlarına sahip olarak geliyorlar. Yeni emojilerin de yer aldığı bu pakette ayrıca varolan emojilerin bazı görüntü düzeltmeleri de yer alıyor.

Grup FaceTime Görüşme Desteği

iOS 12’nin belki de en beğenilen özelliklerinden olan grup FaceTime görüşmesi, 32 kişiye kadar destek sunacak. iOS 12.1 ile beraber kullanımda olacak olan bu yenilik ile artık minumum 2 en fazla 32 kişiye kadar grup görüşmeleri yapabileceksiniz.

Canlı Diyafram Kontrolü

iOS 12.1 ile beraber iPhone kullanıcıları artık fotoğraf çekimlerinde canlı bir şekilde diyafram kontrolü yapılabilecek. Normalde portre olarak çekilen görsel üzerinde ayar yapılabilirken, artık çekim esnasında alan derinlik kontrolü yapılabilecek.

eSIM Sistemi Devrede

eSIM teknolojisi artık iOS 12.1 ile beraber kullanılabilir olacak. Cihaz içerisine SIM kart takmadan operatörlerin sağlamış oldukları paketler ile eSIM bağlantısı yapılabilecek ve bu sayede iPhone’da aynı anda iki hat bağlanabilmiş olacak. Ancak henüz eSIM teknolojisinin ülkemizde aktif olmadığını belirtelim.

Yüz Pürüzsüzlüğü Düzeltildi

iPhone Xs ve Xs Max modellerinde yer alan ön kamera çekimlerinde selfie karelerinin pürüzsüz olduğu sorunları yer alıyordu. Apple, iOS 12.1 ile beraber bu durumu düzeltti.

Kilit Ekranında El Feneri

iOS 12.1 ile beraber artık kilit ekranındaki el feneri ve kamera sesleri güncellendi. Bu sayede artık daha metalik ve güzel bir ses efekti kullanıcıları karşılayacak.





PAYLAŞ