iOS 12.1 İle Beraber Selfie Kalitesi Artacak - Haberler - indir.com

iOS 12.1 İle Beraber Selfie Kalitesi Artacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-24 11:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın son amiral gemisi serisi olan iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modelleri sunmuş oldukları özellikler ile dikkat çekiyorlar. Kamera tarafında da bir hayli iddialı olan bu cihazlar için kullanıcılardan bazı selfie şikayetleri ortaya çıkmıştı. Ancak Apple bu konuya çözüm olarak iOS 12.1 sürümü ile beraber iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modellerinin selfie kameralarını iyileştirecek. iPhone Xs çıktığından itibaren yapılan testlerde ve genel istatistiklerde ön kamera tarafında cildi pürüzsüzleştirdiğine dair birçok eleştiri yapılıyordu. Ayrıca Apple’ın hiç tercih etmediği Samsung benzeri güzelleştirme filtrelerinin ön kamera yazılımında yer aldığı iddiası da bulunuldu.

iOS 12.1 Selfie Kamera Sorunu

Ancak ortada bir sorun olduğu belli olurken, Apple’ın bu duruma kısa sürede bir el atacağı belli oldu. iOS 12.1 ile beraber Smart HDR özelliklerine sahip olan iPhone Xs ve XR modellerinin ön kameraları ile çekilen selfieler de pürüzsüz karelerin çıkmasına sebebiyet oluyor. Smart HDR tarafından kaynaklandığı düşünülen bu durumun düzeltileceği ifade edildi. Bu noktada ön kamerada yer alan Smart HDR yeteneği selfie çekimlerinde HDR işlemesinde yanlış bir kareyi temel alıyor ve detayları korumak adına bazen kısa bazen de uzun pozlamalı kareleri seçiyor. Ön kamera OIS yer almadığı için stabilizeyi de sağlamak adına çeşitli işlemeler gerçekleştiriyor ve sonucunda ise pürüzsüz cilde sahip ve detayların olmadığı selfie kareler ortaya çıkmış oluyor.

Apple’ın tüm bu kamera problemlerini iOS 12.1 sürümü ile beraber çözmesi bekleniyor. Selfie çekimlerinde yer alan HDR sistemi için en keskin kare baz alınacak ve bu sayede selfieler de görülen pürüzsüz cilt problemi düzelmiş olacak. iPhone Xs için yapılan testlerde bu durumun düzelip düzelmediği ise belli olacak.  





PAYLAŞ